Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor

Va indemn sa incercati macar o data sa gatiti altfel pastele, adica sa le coaceti in cuptor. Au un gust mult mai intens de bun si de branza coapta, cu mult cascaval care face o crusta apetisanta la suprafata si stratul interior completeaza mai bine totul. Aceasta reteta am ales ca sa o gatesc “de zi cu zi”, dar nu m-am abtinut sa nu o si fotografiez pentru blog, pentru ca iubim mult pastele. Dupa numarul membrilor familiei, va rog sa proportionati ingredientele, sa nu fie cantitate prea mare. Rezulta vreo 8-9 portii, se poate reincalzi si a doua zi.
Reteta am ales-o pentru ca eram in pana de idei, ce sa fac cu carnea tocata pe care o aveam, mereu ma duc cu placere si foarte mare incredere in blogul Savori Urbane pentru ca emana un vibe pozitiv si conteaza sa am o buna dispozitie atunci cand gatesc. Prin urmare, click aici pentru reteta Savori Urbane, feedback-ul meu este total pozitiv. Multumiri si imbratisari Oana si Diana!
Mi-a lipsit mozarella in momentul alegerii retetei, eram presata de timp si nu m-am mai razgandit, am presarat niste branza de capra in loc.
Va rog sa nu alegeti orice paste, eu gatesc cu Barilla (fac reclama gratuit), nu vreau sa obtineti o masa cleioasa la interior cu paste care se dezintegreaza repede si se transforma in mucilagiu.
Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor

Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor

Timp de preparare 1 hour
Timp de gatire 40 minutes
Timp total 1 hour 40 minutes

Ingrediente

  • 500 g paste (eventual grau dur)
  • 700 g carne tocata de vita sau porc sau amestec
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 morcov mare ras
  • 1 pastarnac mic
  • 1 felie de radacina de telina
  • 400 ml rosii conservate
  • sare, piper
  • busuioc, oregano (1 lgr cu varf)
  • 200 g cascaval
  • 200 g mozarella

Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor

PREPARARE Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor
1. Intr-o tigaie cu margini inalte am calit carnea impreuna cu 2 linguri de ulei deoarece am gatit cu carne tocata de vita slaba. Focul sa fie mediu, usor spre iute, amesteci ocazional pana se evapora lichidul lasat. Asezonezi cu sare si piper. Poate sa dureze vreo 10 minute.
2. In acest timp, legumele spalate le-am decojit, ceapa am taiat-o cubulete, usturoiul zdrobit cu latul lamei cutitului si taiat marunt si restul le-am ras pe razatoare.
3. Am amestecat si cu restul de legume si le-am sotat vreo 5 minute.
4. Am pus sucul de rosii, busuioc si oregano + 1 cana de apa clocotita, s-a umplut ochi, atentie, va trebuie o tigaie incapatoare sau cratita non aderenta pentru aceste cantitati.
Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor
Au fiert la foc molcom pana a scazut la jumatate sosul, vreo 20 de minute, nu trebuie sa scada total, mai umpleti daca este cazul.
5. Am fiert apa vreo 3 litri impreuna cu o lingura rasa de sare pentru paste. La primul clocot am adaugat spaghetele si au fiert 7 minute. Le-am strecurat, le-am pus inapoi in cratita in care au fiert si le-am amestecat cu sosul.
5. Am ras cascavalul pe razatoarea cu gauri mari. Am incins cuptorul la 180 de grade.
Intr-o alta cratita fara manere, pentru cuptor, am pus jumatate din amestecul cu spaghete, am presarat jumatate din cascaval. Apoi iar restul de spaghete, am scuturat de cratita sa se aseze ai am presarat branza rasa si restul de cascaval deasupra.
Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor
Am copt mancarea pana s-a rumenit, la cuptorul meu lenes a durat 40 de minute. La cuptoarele electrice dureaza mai putin, probabil vreo 30 de minute.
Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor
Mancarea se va odihni 10 minute, dupa care poate fi servita. Caut sa respect intocmai retetele fetelor de la SU, pentru o reusita deplina.
Liv(e) it!
Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor

Alte retete cu paste, rapide si gustoase:
Tagliatele Pad Thai cu ou si alune >>> reteta aici

Serpentelli cu multe legume si svaiter >>> reteta aici

sau reteta de post Varza cu taietei – reteta simpla din vechime
Varza cu taietei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..