Varza cu taietei sau alte paste asa cum am folosit eu aici pentru ca voiam sa mai imputinez din pachetul de paste tricolor este foarte simplu de facut si pentru incepatori, iar iubitorii de paste o vor indragi. Varza eu o tai la robot cu feliatorul, asa ca am scapat de partea plictisitoare cu taiatul verzei.
In post se va inlocui untul cu ulei si pastele nu vor contine ou.
Reteta o am din cartea bunicii de la 1938. Click aici pentru toata colectia de retete din vechime.
Ingrediente
- 700 g varza
- sare, piper proaspat macinat
- 2 lg unt
- 150 g taietei
- 2 ou pentru aspect OPTIONAL
PREPARARE Varza cu taietei – reteta simpla
1. Toaca varza la robot cu discul care feliaza, o va scoate fideluta si nu se supara nimeni daca mai scapa si o bucatica de foaie de varza mai patratoasa.
2. Topeste 2 linguri de unt intr-o cratita grea, si fierbe la foc mediu spre iute varza, amestecand destul de des. Adauga sare si piper.
3. Pune la fiert 2 litri de apa cu o lingurita rasa de sare si cand clocoteste vei fierbe taieteii atata timp cat scrie pe pachet. Lasa-i la scurs.
4. Intr-un vas ceramic sau cratita pentru cuptor amesteca varza cu taieteii si coace-i la 200-220 de grade, pana fac o crusta, cam 30-45 minute, depinde de cat de iute este cuptorul. Indicatia din carte era ca pentru aspect sa se puna, inainte de a o da la cuptor, 2 oua batute cu putina sare, dar nu prea sta deasupra au fost absorbite de spatiile goale. Eu am pus si oua.
Se mananca ca atare sau poate fi garnitura la o friptura. Se poate manca chiar si rece si a doua zi este mai buna.
Liv(e) it!