Cas la cuptor, copt cu oua si smantana

Cum sa rezisti cand auzi de branza coapta? Foarte buna calda, insotita de o salata de ardei copt si la fel de buna a fost si rece, a doua zi dimineata, la micul dejun.

Cas la cuptor
O reteta din Ardeal, reteta scoasa din “oala lumii“.
Cas la cuptor

Cas la cuptor, copt cu oua si smantana

Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes

Ingrediente

  • 500 g cas sfaramat in bucati
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 4 oua
  • 1 ceasca mantana cam 120-150 ml
  • sare, piper, boia

SALATA DE ARDEI COPT SI MASLINE

PREPARARE
1. Din timp, pui casul la scurs daca mai pastreaza zer.
2. Preancalzesti cuptorul la 180 grade.
3. Sfarami casul.
4. Ungi cu untul o oala/cratita ceramica (de pamant). Asezi tot casul intr-un singur strat.
Cas la cuptor
5. Intr-un castron, amesteci ouale intregi cu un tel, ca pentru omleta. Apoi adaugi smantana, sarea, piperul, omogenizezi, si faina parte cu parte amestecand continuu. Bati bine amestecul
Cas la cuptor
si apoi il toarni peste cas.
6. Presari deasupra cu boia.
Cas la cuptor
si introduci cratita pe gratarul de la cuptor la foc molcom (cam 180grd) pentru 30 de minute sau pana totul capata o frumoasa culoare aurie (la mine a durat mai mult).
7. Buna mi s-a parut recomandarea sa ii asociez o salata simpla de ardei copt:
Cas la cuptor
fisii de ardei copt curatat de pielita si seminte si amestecate cu masline negre, sare, zahar (un varf de lingurita), otet balsamic si citiva stropi de ulei de masline, dupa propriul vostru gust.
Liv(e) it!
Cas la cuptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..