Cum sa rezisti cand auzi de branza coapta? Foarte buna calda, insotita de o salata de ardei copt si la fel de buna a fost si rece, a doua zi dimineata, la micul dejun.
O reteta din Ardeal, reteta scoasa din “oala lumii“.
Cas la cuptor, copt cu oua si smantana
Ingrediente
- 500 g cas sfaramat in bucati
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 4 oua
- 1 ceasca mantana cam 120-150 ml
- sare, piper, boia
SALATA DE ARDEI COPT SI MASLINE
PREPARARE
1. Din timp, pui casul la scurs daca mai pastreaza zer.
2. Preancalzesti cuptorul la 180 grade.
3. Sfarami casul.
4. Ungi cu untul o oala/cratita ceramica (de pamant). Asezi tot casul intr-un singur strat.
5. Intr-un castron, amesteci ouale intregi cu un tel, ca pentru omleta. Apoi adaugi smantana, sarea, piperul, omogenizezi, si faina parte cu parte amestecand continuu. Bati bine amestecul
si apoi il toarni peste cas.
6. Presari deasupra cu boia.
si introduci cratita pe gratarul de la cuptor la foc molcom (cam 180grd) pentru 30 de minute sau pana totul capata o frumoasa culoare aurie (la mine a durat mai mult).
7. Buna mi s-a parut recomandarea sa ii asociez o salata simpla de ardei copt:
fisii de ardei copt curatat de pielita si seminte si amestecate cu masline negre, sare, zahar (un varf de lingurita), otet balsamic si citiva stropi de ulei de masline, dupa propriul vostru gust.
Liv(e) it!
Minunat! Cu siguranta o sa-l incerc <3.
Branzarii din noi n-au cum sa reziste. Eu te inteleg 😛
<3
<3 multumesc, Mala!
Cu drag!
imi place atat preparatul, cat si combinatia cu ardei copt <3
si mie 🙂
Ce bine arata! Cred ca am sa incerc si eu reteta cat mai curand.
e buna. multumesc pt ca ai trecut pe aici 🙂