In aceste clatite nu se simte deloc gustul de spanac, le spun celor care au copii care nu mananca si vor fi atrasi de culoarea interesanta a clatitelor, le vor indragi pe loc. Sunt foarte versatile datorita umpluturilor variate: ciuperci + usturoi sotate + smantana + parmezan, crema de branza si somon neaparat afumat si sarat (eu am pus dintr-un medalion prajit fara oase, dar nu m-a incantat, ne-au placut mult cu telemea si verdeturi sau cascaval si tot ce urmeaza), omleta cu telemea si verdeata, cascaval ras, pastă de avocado cu cremă de brânză, guacamole (pe baza de avocado), usturoi și ceapă verde, telemea rasa + putina smantana + ceapa verde sau patrunjel tocat, branza de vaci + telemea rasa si verdeata tocata, etc.
Taiate rondele, decoreaza frumos masa cu antreuri intr-o zi festiva.
Reteta am preluat-o de la doamna Cristina Perciuleac >>> click pentru sursa , reteta a fost postata in grupul “Gusosel”
Clatite cu spanac si diverse umpluturi
Ingrediente
Pentru clatite
- 3 oua
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingurita cu zahar (n-am pus)
- 250 ml lapte
- 250 ml apa plata
- 100 g spanac proaspat sau decongelat
- 270 g faina
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
Pentru umplutura
- ciuperci+usturoi sotate+smantana+parmezan
- sau crema de branza (calitate!) si somon afumat sarat
- sau omleta cu telemea si verdeata
- sau telemea cu cas/ branza de vaci si masline
- sau telemea cu cas/ branza de vaci ceapa verde + verdeturi
- sau cascaval ras + putina crema de branza
- sau crema de branza + telemea si verdeturi, etc.
- sau pastă de avocado cu cremă de brânză
PREPARARE Clatite cu spanac si diverse umpluturi
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, apa am pus-o la fiert.
- Intr-un castron am mixat cu ajutorul mixerului ouale, laptele rece, sarea si zaharul (pe care nu l-am pus).
- Intr-un blender am pus spanacul si apa in care l-am oparit ca sa isi micsoreze volumul. Se poate gati si cu spanac decongelat si scurs. Am mixat pana spanacul a devenit fin.
- In amestecul de lapte si oua am inceput sa pun din faina treptat. Eu am preferat sa folosesc acum telul para ca sa controlez mai bine sa nu faca cocoloase, dar cred ca mergea la fel de bine cu mixerul. Dupa ce s-a mai ingroasat compozitia, am pus din blender o parte din amestecul cu spanac. Apoi am tot alternat adaugand din faina, apoi din spanac. Secretul ca sa nu faca cocoloase faina este sa pastrati o consistenta mare a bazei, sa nu puneti de la inceput in castron tot lichidul. Cand mixtura este un pic mai groasa, atunci se incorporeaza mai usor faina fara a face cocoloase.
- La final am turnat uleiul si am omogenizat.
- La prajit, depinde de calitatea tigaii. Daca este speciala pentru clatite si nu lipeste, atunci pensulati cu ulei doar la prima clatita tigaia. Sau la serii de cate 3, dupa cum simtiti ca este cazul. Clatitele se intorc prin aruncare, sau cu o paleta din silicon. Am pus cu un polonic din compozitie in tigaia fin uleiata si incinsa fara sa fumege, desigur.
- Umpluturile le-am enumerat mai sus. Daca optati sa umpleti cu somon si crema de branza, clatitele trebuie sa fie reci. Se pot manca la orice masa din zi, ca aperitiv la o masa festiva taiate rondele, sau se pot lua la serviciu intr-o caserola.
Liv(e) it!
RETETE CU SPANAC
Alte retete minunate de clatite: Clatite – reteta de baza >>> click aici
Delicioasa Budinca de clatite cu legume, in straturi >>> reteta