O reinterpretare, a celei mai populare retete originale tailandeze Pad Thai. Sunt cele mai gustoase tagliatele pe care le-am preparat pana acum. Alunele dau toata savoarea. Dar si unt+ou+sos de soia …. Si gata, in numai 15 minute. Seamana la gust cu noodles din restaurantele chinezesti. Carnea poate sa lipseasca.
INGREDIENTE
200g Tagliatele
sare, apa pentru fiert pastele
3 linguri sos de soia
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura zahar brun
sos chilli
5 fire ceapa verde
2 oua
optional pastrama din piept de pui homemade-1 buc mica
1 catel de usturoi (mare)
1 lingura unt
1 lingura ulei
1 legatura patrunjel sau 1/2 coriandru
1/3 ceasca alune sarate
felii lime
PREPARARE
1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie, sosul chilli si zaharul brun, pana ce acesta se topeste.
3. Se taie partea alba a cepei marunt, iar frunzele verzi lungi de 2 cm.
4. Se zdrobeste usturoiul.
5. Se bat bine ouale cu o furculita.
6. Se taie cuburi mici pastrama pe care eu o prepar in casa.
7. Intr-o tigaie incapatoare se incinge 1 lingura de ulei si se calesc 30 de secunde cuburile de ceapa alba si pastrama. Se rastoarna deasupra ouale si se intoarce cu o paleta oul, obtinandu-se o omleta moale. Optional se pune un praf de sare. Se scoate pe o farfurie.
8. In aceeasi tigaie se topeste untul. Se rastoarna tagliatelele scurse bine de apa si se calesc 30 de secunde. Se adauga frunzele de ceapa verde, se calesc alte 30 de secunde si apoi sosul pregatit la pasul 1. Se adauga si oul. Se amesteca si se scutura tigaia periodic si se coc pana se inmoaie, cam 3 minute.
9. Se pune o portie in farfurie si se presara cu alune si verdeata tocata nu foarte marunt.
Liv(e) it!
interesanta reteta ! bafta la concurs !
am postat ieri si mi-am amintit. le-am repetat pt ca fiica mea le adora (gata in 15 minute 😉 )
Intr-adevar se fac foarte repede dar….sunt asa de bune !!! Mai ales daca esti fan paste.
Bravo Didi!
Multumesc! Nu ne mai desprindem de reteta asta cand e vorba de paste.
Pingback: Pui cu “urechi de lemn” | FOOD DESIGN