Antricotul este o bucata de carne de vita sau de porc din zona intercostala. Se poate pregati la gratar medium-rare, la tigaie sau batuta (fara a o desprinde de pe os) si pregatita pane. Daca doriti sa incercati varianta pane, procedati exact ca la reteta: Snitel pane din vitel – snitel vienez, adica sarati si piperati carnea batuta, o treceti prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet. Urmati instructiunile de prajire de acolo.
Recunosc ca nu am avut timp ieri si intr-o doara am tras aceste poze, zorul a fost mare si am optat sa o prajesc, 4 minute pe o parte si vreo doua pe cealalta parte. Cat timp s-a odihnit, mustea de suc, eu am schimbat farfuria pentru poza.
Ingrediente
- 500 g antricot de porc sau vita
- sare, piper
- 600 g legume (mazare, conopida, morcov, etc.)
- 1 lg unt + pentru servire
- 1 lg ulei
PREPARARE Antricot natur sau pane cu legume sotate
1. Carnea spalata si scursa bine de apa, se sareaza si presara cu piper proaspat macinat. Carnea este de calitate superioara si nu necesita marinare.
2. Incinge intr-o tigaie grea (cea cu invelis cu particule de piatra este minunata) 1 lingura de unt si una de ulei. Cand pui carnea, trebuie sa sfaraie la foc mediu, usor spre mare. In jur de 4 minute pe o parte si 2-3 minute pe partea cealalta dureaza frigerea. Carnea ramane suculenta si cu gust fantastic. La gratar se procedeaza la fel ca timpi, depinde de gratar si puterea focului.
3. Se serveste cu un cub de unt deasupra, pe care eu am uitat sa il pun in poza. Carnea obligatoriu se va odihni cat timp se fac legumele, vreo 10 minute, acoperind-o etans cu folie din aluminiu. Coacerea continua astfel.
PREPARARE legume sotate
1. Acum, in luna septembrie, numai cu legume congelate am putut gati aceasta garnitura. Daca zorul este mare si nu ai decongelat din timp legumele, atunci le pui in apa rece cu 1/2 lingurita de sare la fiert. Se fierb 10 minute cronometrat din momentul in care incepe apa sa clocoteasca.
2. Se scurg bine de apa, si daca nu este arsa grasimea in care s-a fript carnea, se soteaza 3-4 minute, dupa ce mai adaugi un cub cat o nuca de unt. Daca este arsa tigaia, mai bine pune 1 lingura de unt in tigaia curata si soteaza legumele 3-4 minute. Fiindca am pus sare in apa in care au fiert, in principiu nu mai trebuie adaugata sare. Gusta!
Varianta light este doar sa fierbi legumele in apa cu sare.
Liv(e) it!