Garnitura/pate din linte si migdale

Mie lintea verde nu prea imi place. Cumpar numai cand nu gasesc din cea rosie. Ca sa o prepar, am cautat o reteta care sa contina in proportie egala, sau mai mare, alte ingrediente ca sa-i echilibreze gustul. M-am oprit la reteta Adniei de pate din linte cu migdale si seminte de dovleac. A fost bine-venita pentru ca aveam aproape toate ingredientele din reteta. Am inlocuit doar semintele de dovleac cu de floarea soarelui, mi-am spus ca in fond uleiul cel mai popular este din floarea soarelui. Rece se mananca asa cum mancam pateul vegetal.
Cald, este o excelenta varianta de garnitura. Eu am alaturat-o unei fripturi la gratar din carne suculenta de vitel. Am inlocuit rosia deshidratata din ulei pentru care nu o aveam, din pacate, cu o lingurita de pasta de rosii preparata in casa. Ceea ce ramane, se poate consuma rece cum a recomandat Adnia, cu paine prajita si legume. Am vorbit la timpul trecut pentru ca este o reteta din arhiva, inca nepostata pe blog. Reteta este de la Adnia retetelemeledragi.com
1-Garnitura-pate din linte

INGREDIENTE
150 g linte
1 ardei gras mic (mie imi place cel rosu mai mult)
1 lingurita cu varf pasta de rosii
1 mana migdale
1 mana seminte de floarea soarelui
1/2 legatura marar proaspat
1 legatura patrunjel verde
1/2 ceapa
1 catel usturoi
1 lingura ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
sare,
1/3 lingurita piper,
1 lingurita boia dulce,
1 varf chilli

PREPARARE
1.Lintea (150g) spalata bine se pune la inmuiat intr-un castron cu apa (apa sa acopera cu de 4 ori mai mult volumul lintei) pt. cateva ore (sau peste noapte). In poza de mai jos sunt deja inmuiate, nu puneti doar atata apa.
2-Garnitura-pate din linte
La fel am procedat si cu migdalele (o mana).
2.Lintea, 1 lingurita pasta de rosii si 1 ardei gras mic se pun in cavitatea vasului de fiert orez al steamerului,
3-Garnitura-pate din linte
impreuna cu 1+1/2 cana apa.
4-Garnitura-pate din linte
Am fiert totul cca 20 minute (la steamer).
5-Garnitura-pate din linte
7-Garnitura-pate din linte
3. Am transferat compozitia in vasul blenderului si am adaugat migdalele scurse de apa si semintele
8-Garnitura-pate din linte
si la acelasi pas, toate celelalte ingrediente, de fapt.
9-Garnitura-pate din linte
4. Am mixat pana am obtinut o pasta cu o textura rustica, nu foarte-foarte fina.
11-Garnitura-pate din linte
5.Gustati si mai adaugati condimente daca o vreti mai iute.
6.Am mancat-o calduta, nu rece.
7.Ca pateu se lasa la racit 2 ore, se mananca cu o paine buna (facuta in casa) si legume. eu am ramas fidela retete de lipii rapide la tigaie. Este o varianta foarte buna si de post.
Sa va fie de folos!
12-Garnitura-pate din linte

Comments

  • ce bine arata pateul, Didi! iti multumesc tare mult ca ai incercat reteta mea si ca te-a incantat! te pup si te imbratisez cu drag!

    Adnia 27/05/2014 20:05 Reply
    • eu iti multumesc, cum asa? da, chiar m-a incantat

      Food Design 27/05/2014 21:19 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..