Vestea buna este ca faina de porumb nu contine gluten in mod natural, dar precizez ca, accidental, in timpul procesului de productie intr-o linie tehnologica nededicata exclusiv moraritului sau procesarii cerealelor fara gluten, faina de porumb poate sa antreneze urme de gluten de la celelalte. Centura de siguranta este oferita de produsele “Dr. Schär” care asigura o linie de productie dedicata exclusiv manevrarii fainurilor fara gluten, asigurand garantia calitatii.
Un mic dejun cu fulgi de porumb este un start bun al zilei, iar combinatia pe care o propun este bogata in nutrienti, ofera o portie de energie (1573kj/100g – fulgii) pentru oamenii activi si copii, inclusiv pentru aceia dintre voi care aveti intoleranta la gluten sau lactoza, deoarece acesti fulgi nu contin nici gluten, dar nici urme de lactoza.
M-am straduit sa prepar un mic dejun dupa motto-ul “Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schär”, logo al campaniei Dr. Schär Romania in parteneriat online cu blogul Gourmandelle in care veti gasi nu doar retete de mancaruri vegetariene apetisante, dar si preparate cu ingrediente fara gluten.
Acesti fulgi nu contin nici un fel de E-uri, sunt gustosi, finuti, dar in acelasi timp crocanti (atat cat trebuie), prin urmare, recomand acest amestec sa fie introdus in meniul celor mici si de aceea am gasit amuzant ca pe fundalul pozelor sa fixez un desen facut de fiica mea cand avea 9 ani 🙂
Pentru cei care viziteaza blogul pentru prima oara, amintesc despre alte doua retete cu preparate fara gluten si vegetariene, pe care le-am propus:
Painea fara gluten “Dr. Schär” si o ciorba de sezon
si
Prajitura “Buturaga” din biscuiti fara gluten “Dr. Schär”
Ingrediente
- 60 g fulgi de porumb
- 2 lg seminte de in
- 2 lg migdale zdrobite
Pentru SOS
- 250 ml lapte de cocos
- 1 banana mare sau 2 mici
- 1 sau 2 lgr extract de vanilie
- 1/3 lgr scortisoara
- sirop de agave sau de pin sau miere
- 1/2 lgr extract de migdale OPTIONAL
- 1 varf de cutit nucsoara (ajuta la digestie)
Pentru TOPPING
- fructe de padure si banane
PREPARARE
1. Intr-un bol mare, amesteca ingredientele uscate. Distribuie-le apoi in alte doua mai mici formand 2 portii.
2. In blender, mixezi ingredientele pentru sos.
3. Torni sos peste amestecul uscat. Daca doresti o consistenta mai fluida decat mai jos, din care obtii un poridge, poti sa mai adaugi lapte, dar eu aici am propus un sos, nu un coco-milkshake.
4. Decorezi cu fructe de padure (sau orice alte fructe) si rondele de banane stropite / date prin zeama de lamaie si scurse (ca sa nu oxideze).
Liv(e) it!
Pingback: Paine irlandeza cu seminte de in, fara gluten, framantare sau dospire | FOOD DESIGN
Didi, draga mea, de cand nu am mai fost in vizita la tine, ai gatit numai retete una si una. Iar pozele sunt fantastice. Tine-o tot asa! Te pup
Iti multumesc, Dienuta mea <3
Pingback: Inghetata cu lapte de cocos, afine si zmeura | FOOD DESIGN