Go Back
Print
Prajitura Piernik cu turta dulce de Craciun

Prajitura Piernik, turta dulce, frisca, ciocolata - de Craciun

Timp de preparare 1 hour
Timp de gatire 55 minutes
Timp total 1 hour 55 minutes
Portii 15

Ingrediente

BLAT

  • 150 g unt
  • 100 g zahar (brun)
  • 200 g miere
  • 3 oua mari
  • 375 g faina "Mix It"- Dr. Schar (oricare, e fara pretentii)
  • 1 praf de copt fara gluten sau 1 lgr bicarbonat de sodiu (folositi din el asa cum scrie pe plic, proportionati la cantitatea de faina)

  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • OPTONAL: praf de piper

FRISCA

  • 225-300 ml smântâna (in functie de aria tavii)
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 30 g zahar
  • 1 plic întaritor de frisca fara gluten (DOAR LA NEVOIE)

UMPLUTURA

  • 100 g gem de portocale sau de prune

DECOR

  • 140-180 g ciocolata neagra (cuvertura Fin Carre de la Lidl am folosit)
  • 3lg miere (iese cam tare) sau 2-3 lg lapte (mai moale)
  • 3 biscuiti fara gluten glazurati "Orangino" - Dr. Schar
  • 50g ciocolata alba pentru stelute
  • cirese confiate, orice fructe deshidratate

Recipe Notes

Tava mea de chec (cozonac?): 12 x 25 cm