Print
Prajitura Piernik, turta dulce, frisca, ciocolata - de Craciun
Timp de preparare 1 hour
Timp de gatire 55 minutes
Timp total 1 hour 55 minutes
BLAT
-
150 g unt
-
100 g zahar (brun)
-
200 g miere
-
3 oua mari
-
375 g faina "Mix It"- Dr. Schar (oricare, e fara pretentii)
-
1 praf de copt fara gluten sau 1 lgr bicarbonat de sodiu (folositi din el asa cum scrie pe plic, proportionati la cantitatea de faina)
-
1/2 lingurita scortisoara
-
1/2 lingurita ghimbir
-
1/4 lingurita nucsoara
-
OPTONAL: praf de piper
FRISCA
-
225-300 ml smântâna (in functie de aria tavii)
-
1 pachet zahar vanilat
-
30 g zahar
-
1 plic întaritor de frisca fara gluten (DOAR LA NEVOIE)
UMPLUTURA
-
100 g gem de portocale sau de prune
DECOR
-
140-180 g ciocolata neagra (cuvertura Fin Carre de la Lidl am folosit)
-
3lg miere (iese cam tare) sau 2-3 lg lapte (mai moale)
-
3 biscuiti fara gluten glazurati "Orangino" - Dr. Schar
-
50g ciocolata alba pentru stelute
-
cirese confiate, orice fructe deshidratate
Tava mea de chec (cozonac?): 12 x 25 cm