Go Back
Print

Salată de conopidă cu măr, smântână si iaurt

Timp de preparare 30 minutes
Portii 8 porţii

Ingrediente

  • cca. 600-700 g conopidă proaspată
  • 1 lgr sare grunjoasă în 1 l apă de fiert
  • 2 mere medii
  • 150 g smântână de casă sau maioneză
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 lingura cu smantană (optional)
  • 60 g telemea veche (optional dar recomandată)
  • sare si piper măcinat proaspăt

PENTRU DECOR

  • frunze de ceapă verde, sau cepsoară, sau boabe de rodie

OPTIONAL ! > PENTRU MAIONEZA (in loc de smântână)

  • 2 galbenusuri de la oua proaspete
  • 1 lg cu mustar clasic
  • zeama de la 1/2 lamaie micută
  • 1 praf de sare
  • 100-120 ml ulei de floarea soarelui