Go Back
Print

Miel si piure de vinete cu sos Bechamel, mancarea sultanului

Cuisine Turceasca

Ingrediente

PIUREUL DE VINETE

  • 3 vinete mici sau doua medii ca marime
  • 1 lingura suc de lamaie

SOS BECHAMEL

  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu varf faina alba
  • 250 lapte fierbinte
  • 2-3 linguri parmezan razuit
  • 1 lingurita rasa sare afumata
  • 1/3 lingurita nucsoara optional
  • 1 priza piper

TOCANA

  • 400 gr pulpa de miel
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa oregano
  • 1 priza chimion (cumin, camun), in nici un caz nu se va inlocui cu chimen, mai bine nu mai adaugi
  • 1/8 lingurita fulgi de chilli
  • sare