Go Back
Print
Prajitura "Zmeur" cu fistic, zmeura si frisca

Prajitura "Zmeur" cu fistic, zmeura si frisca

Timp de preparare 1 hour
Timp de gatire 40 minutes
Timp total 1 hour 40 minutes
Portii 20 portii

Ingrediente

Pentru Daquoise cu fistic

  • 5 albusuri de ou
  • 30 g zahar tos
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g miezuri de fistic macinate
  • 50 g faina
  • 1 varf de lingurita sare de lamaie
  • 1 praf de sare pentru fistic nesarat

Pentru crema de zmeura

  • 5 galbenusuri de ou
  • 135 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g amidon
  • 100 ml zeama de la zmeura (sau sosul de mai jos)
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • OPTIONAL=10 g gelatina folii sau granule (aici nu am pus, de aceea e mai moale)

Pentru sos de zmeura

  • 1 mana de zmeura
  • 30 g zahar

Pentru alte straturi

  • 300 g zmeura
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 25 g zahar pudra

In plus

  • Zmeura pentru decorat (20)
  • 30 g fistic zdrobit