RETETE DE TOAMNA
Bomboane cu crema Ganache, migdale si caise - 1. Alunele daca sunt crude le veti praji intr-o tigaie fara ulei, la foc iute, scuturand tigaia periodic (1-2 minute). Se pot cumpara alune prajite si nesarate, caz in care sariti acest pas. 2. Caisele se taie in bucati mari, dupa care se pun in robot impreuna cu alunele si se macina granulatie medie. 3. […]
Friptura de pasăre în suc propriu, fără ulei - După bucătăria clasică, fiecare tip de carne își are propriile condimente. O derogare de la regulile conservatoare vom face în cazul păsărilor cumpărate din super-market, crescute în condiții pe are nu le putem controla și, de regulă, gustul este mult mai fad decât al cărnii provenite de la o pasăre crescută într-o gospodărie în libertate, […]
Coji de portocale confiate pentru prăjituri şi torturi - Cojile de portocala confiate pentru torturi si prajituri sunt acea dulceata care nu trebuie sa iti lipseasca din casa deoarece se foloseste la o multime de prajituri si torturi. Se apropie Craciunul si Revelionul, le vei folosi in cozonac, la tort si poate la vreun chec. Este atat de aromata si miroase asa de bine […]
Tort aperitiv din cartofi, o rețetă rară - În pagina DESPRE din bara principală de meniu, explicam că atunci când sunt stresată mă relaxez inventând rețete. Adesea mă inspir din cărți vechi de bucate și iau elemente / idei din 3 rețete și intuiesc combinația bună nouă. Ai mei, care degustă, sunt somați să fie sinceri și dacă ar fi ceva de reparat […]
Tortul Regina din Saba cu ciocolată si migdale - Julia Child a scris că Tortul Regina din Saba a fost primul tort francez pe care l-a mâncat vreodată. Reine de Saba a fost soţia biblicului rege Solomon. Eu am folosit ciocolată cu lapte în loc de neagră deoarece musafirii de azi iubesc mai mult cicolata blândă cu lapte. Desigur, dacă aş fi folosit ciocolată […]
Albinița (Dulcineea) prăjitura din foi cu miere - Prăjitura Albinița sau Dulcineea, cum o mai numesc unii este clasica prăjitură din foi cu miere a mamelor și bunicelor noastre, cu gust simplu și bun dat și de crema din gris cu unt combinată cu un gem bun preparat în casă. Daca ai în casă doar dulceață, poți să o mixezi la robotul cu […]
Prajitura “Crăiasa zăpezii” cu vanilie, ciocolată, frişcă - Este o prajitura demna de numele de basm pe care il poarta. Are frisca din smantana naturala, crema cu ciocolata de buna calitate, are clasica “creme patissiere” sau “pasticcera” (crema de vanilie fiarta, dar nu indelung) care sta de fapt la baza ambelor creme din aceasta prajitura. Jumatate am amestecat-o cu ciocolata si cealalta jumatate […]
Ouă umplute cu avocado si cremă de branză - Ouale se vor umple cu cel mult 3 ore inainte de servire, deoarece oxideaza daca sunt tinute mult timp in contact cu aerul. Daca preparati umplutura cu o zi inainte, aceasta se va tine intr-un castron acoperit cu folie alimentara care va fi lipita de suprafata cremei cu care se vor umple ouale, dar si […]
Tort aperitiv cu foi cu spanac si creme din brânzeturi - Pe masa de Craciun am reusit sa alcatuiesc pe repede-nainte un tort aperitiv cu foi verzi care contin spanac si pentru umplutura am mixat doua feluri de branza pentru 4 etaje, doua cu doua. Eu am calibrat ingredientele in jurul a 5 oua, ca sa coc intr-o tava patrata de 30 cm latura foaie pe […]
Rulada de carne umpluta cu carnati - In special pentru mese festive: Craciun, Revelion, Pasti se preteaza aceasta delicioasa rulada cu carne umpluta cu carnati. Sosul este de asemenea foarte gustos, este la baza un sos bordelaise. Explicatiile sunt si in imagini, nu prea aveti ce sa gresiti la aceasta reteta. Avantajul meu este ca procur carnea de la o macelarie unde […]