RETETE DE TOAMNA
Chec aperitiv cu cascaval, mezel si ouă fierte - Acest chec aperitiv il gasesc foarte potrivit pentru mesele festive si reteta va fi de ajutor celor care nu gatesc drob de Pasti. Desigur ca sunt alte retete delicioase chiar asemanatoare cu drobul, asa-zisul “drob fals” >>> click AICI pentru reteta, dar si acest aperitiv are un gust deosebit de bun de la cascavalul adaugat […]
Retete de tort - CLICK PE IMAGINE PENTRU A AFLA RETETA CLICK AICI pentru alte retete de tort
Ouă umplute cu avocado si cremă de branză - Ouale se vor umple cu cel mult 3 ore inainte de servire, deoarece oxideaza daca sunt tinute mult timp in contact cu aerul. Daca preparati umplutura cu o zi inainte, aceasta se va tine intr-un castron acoperit cu folie alimentara care va fi lipita de suprafata cremei cu care se vor umple ouale, dar si […]
Reţeta de ciocolată de casă cu merişoare şi nuci - Entuziasm total este pentru acest preparat care merită făcut cel putin o data pe an, nu numai la sărbători. Este dulcele perfect de weekend. Este uşor de făcut, atenţie sporită este necesară doar la prepararea siropului care poate să aibă un punct critic cand trebuie oprit focul, iar mai apoi, se lucrează repejor, de aceea […]
Cornulețe cu nucă și unt mult, rețeta bunicii - Mai sus, rețeta moștenită de la bunica Zitza. Am tăiat mai lungi decât 4-5 cm cât indica reteta. 1. Miezurile de nucă le cureți bine de cojile rămase și le zdrobești nu foarte fin, la robot. 2. Eu am măcinat pudra, electric, zahăr + zahăr vanilinat. 3. Încinge cuptorul de la aragaz la foc mediu […]
Prajitura “Semiluna” cu nuca – reteta bunicii - Pricomigdale cu nuci si migdale – an 1938 Strudel cu mere – reteta adaptata a bunicii
Aluat fraged pentru prăjituri de casă și plăcinte - Aceasta este o reteta basic de aluat fraged rustic pentru placinte umplute cu branza sau mere si nu in ultimul rand pentru prajituri de casa. Am folosit aluatul la Prajitura “Figaro” cu nuci, bezea cu cacao si marmeladă. Prin urmare, nu este reteta de pate brisée, aluat sfaramicios pentru tarte. Aluatul nu este deloc pretentios, […]
Salată de conopidă cu măr, smântână si iaurt - Se poate realiza și în varianta cu carne de pui fiartă, dar nouă ne place fără carne. Smântâna se poate înlocui cu maioneză, daca v-a rămas de la alte preparate ! De obicei, maioneza se pune atunci când se prepară cu carne de pui. PREPARARE 1. Am pus la fiert 1 -1.5 l apă împreună […]
Linzer umplut cu cremă de nuci și gem - Rețeta este dintr-un almanah vechi al Uniunii Scriitorilor. Linzerul meu arată altfel, pentru ca este umplut cu o cremă de nuci care dupa coacere s-a ridicat printre benzile de aluat de deasupra. Am adus o corecție esențială rețetei, recomand sa puneti un strat de gem între aluat și cremă ca să fie mai umed si […]
Tort însiropat “Mama” cu cacao, nuci, ananas, frişcă - Daca o intrebi pe fiica-mea, ramane tortul ei preferat de care suntem cam toti atasati pentru ca este tortul mamei, un tort deloc gretos pentru ca are crema fiarta, desi imbogatita cu unt bun. Secretul gustului este dat de nuca prajita si optional stafidele / merisoarele adaugate in crema, frisca neaparat din smantana naturala, fructele […]