De dragul copilariei, am fost intr-o escapada de weekend la casa de la tara si din darurile naturii m-am intors cu stevie culeasa cu aparatul foto de gat :),
cu oua multe si alte bunatati pe care nu le mai insirui ca sa nu iti fac pofta. Nu iti mai zic (decat putin 🙂 ) de laptele cu caimacul gros de un deget, bulgarii albi de telemea, ghioceii galbeni abia imbobociti care s-au deschis in apa si pe care ii mai am inca pe birou. Si acestia intra la categoria bunatati, ca si floricelele astea prea delicate ca sa poata fi culese
Nu ma omor dupa buruienile primaverii, dar stevia culeasa cu mana mea din gradina Lui Dumnezeu, are gust. Nici rantas n-am mai folosit de ani si ani, acum am aprobat, nu stiu de ce, probabil in speranta unei schimbari care sa dea gust. Mi-a placut. Am facut-o simplu, ca sa fie de post (oul alaturi este optional), asa:
Ingrediente
- 10 legături ştevie
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi
- 2 linguri făină
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lingură boia dulce
- patrunjel
- piper, sare
IN PLUS 🙂 (in cazul in care nu tii post)
oua de tara, ochiuri sau poşate COAJA OUALOR SE VA SPALA SI USCA CU UN PROSOP DE HARTIE INAINTE DE A LE SPARGE

PREPARARE
1. Pune la fiert cam 2 litri de apa + sare.
2. Cureti stevia de cotoare, o speli sub jet de apa, o oparesti cateva minute cu focul stins, pana se coloreaza galbui-verzui apa, opresti 2 cani de zeama si restul rastorni in sita inoxidabila la scurs.
3. Taie mic firele de ceapa verde si usturoi, curatate si spalate.

4. Incinge cuptorul.
5. Incingi tigaia cu 2-3 linguri de ulei, calesti 3-4 minute ceapa si usturoiul.
6. Presari boiaua, amesteci.
7. Presari faina si amesteci.
8. Adaugi bulionul, omogenizezi.
9. Incepi sa pui cate putin din zeama, ca sa se desfaca faina.
10.Taie stevia fasii late (nu trebuie sa rezulte un terci), o adaugi, omogenizezi si opresti focul.
11.Adaugi si patrunjelul tocat.
12.Am transferat intr-un vas ceramic si am copt la cuptor la putere-foc maxima, pana a prins o crusta frumoasa (poate 20-30 de minute)
13.Poti sa insotesti cu oua ochiuri la tigaie, sau romanesti, poşate. COAJA OUALOR SE VA SPALA SI USCA CU UN PROSOP DE HARTIE INAINTE DE A LE SPARGE
Liv(e) it!! / 2015.03.23

Lia, subscriu la cele afirmate de tine, atat adevar, atata realitate….
Cat despre mancarea asta, nu pot sa spun decat ca imi ploua in gura! Dincolo de faptul ca e gustoasa rau, arata si bine tare, imi vine sa bag lingura sa mananc. Bravoo, o mancare pe cinste, buna de mori! Big like!
:)) esti o figura
Ce vad eu aici la tine si ce poveste frumoasa!
Eu nu gatesc stevie, dar imi amintesc cu dor de mancarea de stevie gatita de mama sau bunica. Ai mei nu mananca asa zisele buruieni de primavara, iar eu nu gatesc doar pentru mine, asa ca doar poftesc citind aici la tine. 🙂
nici ai mei nu mananca si nici eu nu ma omor. de dragul steviei din curte mananc cu pofta cred 🙂 multumesc!
Lia, eu vin zilnic aici, ma urmareste mancarea asta! :)))) Azi m-am inarmat cu 1 legaturi de stevie, ceapa si usturoi verde,maine ma apuc de treaba! Daca sughiti, sa stii de unde ti se trage, ca ma pui sa curat si sa spal o tarna de verdeturi. :))))
A, si am luat si niste loboda sa pun de-un bors 😛 :))))))
Mai vin si maine! :))))
:))) hai ca m-ai facut sa rad singura pe aici. esti o mare figura! daca faci dupa reteta asta, sa imi dai si mie poza sa te pun la panoul de onoare cu link 🙂 merci
am scris gresit, rectific, 10 legaturi de stevie :))))
evident! doar nu gatesti o singura nuca cu zahar precum piticot 🙂