Bomboane cu crema Ganache, migdale si caise

Bomboane cu crema Ganache, migdale si caise

Timp de gatire 1 hour 30 minutes

Ingrediente

  • 200 g alune nesarate prajite

  • 100 g caise deshidratate
  • 200 ml frisca lichida din smantana
  • 100g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 120 g migdale

INVELIS

  • nuca de cocos rasa
  • optional fulgi din nuca de cocos pentru prezentare

1. Alunele daca sunt crude le veti praji intr-o tigaie fara ulei, la foc iute, scuturand tigaia periodic (1-2 minute). Se pot cumpara alune prajite si nesarate, caz in care sariti acest pas.
2. Caisele se taie in bucati mari, dupa care se pun in robot impreuna cu alunele si se macina granulatie medie.
3. Untul l-am taiat cuburi si l-am incalzit intr-o craticioara usor, cat sa se topeasca pe jumatate. Lasat in asteptare, se va topi total.
PREPARARE CREMA GANACHE CU FRISCA SI CIOCOLATA
a) Intr-o oala mica sau ibric cu fund gros in care sa incapa bratele mixerului, pune pe focul dat la minim frisca lichida.
b) O incalzesti fara a o aduce la punctul de fierbere. Eu pun ciocolata de la inceput si amestec cu degetul pana se topeste ciocolata, dar smantana nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.
c) Se pune la rece cca 1 ora. Timpul de asteptare se poate reduce daca o raciti in congelator, dupa ce a fost adusa temperatura acesteia aproape de temperatura camerei.
d) Dupa racire (foarte rece), se mixeaza bine timp de cca. 2-3 minute. Suprabaterea smantanii pentru frisca duce la taierea cremei, dar o poti repara. Vei obtine o minunata crema crescuta si ferma, buna de pus intr-un pos cu care puteti orna orice prajitura. Daca s-a taiat, se incalzeste usor la abur, se raceste si se bate din nou, cu prudenta.
Optional, la cea pregatita cu ciocolata neagra cu peste 70% cacao, se mai poate adauga spre sfarsit 1 lingura de zahar pudra.
4. In crema, am adaugat amestecul de alune cu caise si untul topit.
5. Se va tine la rece in frigider pana ce se intareste compozitia ca sa o puteti modela.
Cu lingurita se ia din compozitie si se formeaza intre palmele udate cu apa bilute de 1,5-2 cm. Se formeaza o cavitate cu degetul, se introduce in cavitate un sambure de migdala, se inchide bila si se tavaleste prin nuca de cocos. Se depune pe o farfurie si se va tine la rece.

Este un desert usor de transportat si cred ca ar fi o idee buna sa fie oferite cadou. Sunt deosebit de bune, cu gust rafinat de migdala si deopotriva, crocante.
Liv(e) it !
Bomboane cu crema Ganache, migdale si caise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..