INGREDIENTE
Hummus libanez - reteta de baza
Ingrediente
- 2 conserve de 400 g (465 g boabe fierte rezulta)
- apa de la o conserva
- 2-3 linguri cu pasta de susan, tahini (tahina) faina de susan in ulei propriu
- zeama de la 1+1/2 lime sau lamai mici
- 4-6 catei de usturoi medii spre mici
- 5 linguri ulei de masline
- optional 1 lingura ulei de susan
- 1 lingurita cu varf mic de sare
PREPARARE Hummus libanez din năut- rețeta de bază
1. Atentie la deschisul conservelor, marginile capacelor pe care le scoateti sunt foarte taioase. Am pus in blender continutul unei conserve cu tot cu lichid . La a doua conserva i-am deschis doar o fanta cat sa scurg intr-o cana lichidul astfel incat boabele sa nu cada. Dupa golirea lichidului din conserva am adaugat boabele in blender. Lichidul trebuie sa cuprinda cam 80 % din boabe. Puteti sa mai adaugati ulterior, in cazul in care compozitia este prea vascoasa.
2. Tahini (tahina) – pasta / faina de susan o omogenizati bine cu uleiul ei propriu care, de obicei, se separa. Adaugati peste naut cantitatea recomandata.
3. Usturoiul l-am zdrobit cu latul lamei cutitului si apoi l-am tocat.
Lamaile le-am rulat pe masa presand cu palma ca sa se inmoaie. Typs: zeama de lamaie poate fi extrasa cu o lingura din inox, rotind in fiecare jumatate de lamaie.
Am adaugat si uleiul.
4. Am actionat blenderul la inceput la treapta 1, apoi la putere maxima. La un moment dat nu mai macină decat la bază. Scoateti blenderul din priza si omogenizati cu o spatula sau lingura, dupa care mai actionati dand cateva impulsuri.
Se poate orna cu boia sau/si seminte de susan ori Zaatar.
Liv(e) it!
ALTE PREPARATE CU NAUT
Salata de pui cu naut si susan condimentata