Delicioasa, de sezon, este prima prajitura de casa cu struguri pe care o mananc. Cei care aveti probleme sa intalniti, cand mestecati, seminte din boabele de struguri, alegeti soiuri cu seminte mici (aproape deloc). S-ar putea Ceasla sa nu prea aiba samburi. Gustati-i la cumparare. … Si astfel, am mai scapat de o parte din albusurile de prin congelator. Cred ca ar depana pe multi cu idei despre ce ar putea face cu acestea.
Portii 20 bucati
Ingrediente
- 400 g făină
- 150 g zahăr pudra
- 100 g unt
- 100 ml apă călduță
- 1 praf de sare
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- boabe de struguri (soi mai fara seminte)
- 100g miez de nucă
BEZEA
- 6 albușuri
- 150 g zahăr pudra
- 1 lingură zeamă de lămâie
PREPARARE
1. Speli strugurii, ii cureti de boabe si le lasi la scurs.
2. Intr-un bol amesteci: făina, sarea și praful de copt.
3. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei (daca este inghetat il razi si se topeste imediat), zahărul pudra și amesteci cu mixerul până ce ingredientele se topesc.
4. Adaugi si cele doua oua intregi.
5. Adaugi amestecul umed peste făină si omogenizezi.
6. Torni apă treptat până obții un aluat mai gros decat cel de chec, care curge greu. Daca vrei tip tarta aceasta prajitura, poti sa mai infainezi pana obtii un aluat elastic pe care il framanti un pic si apoi il invelesti într-o folie alimentară și il dai la frigider pentru 1-2 ore. Daca il faci prajitura, il tii la frigider pana bati bezeaua.
7. Dai drumul la cuptor la 180 grade C.
8. Tapetezi o tava cu hartie de copt.
9. Bati cu mixerul albusurile pentru bezea. Cand devin lucioase si tari, pui treptat zaharul (neaparat pudra, altfel va dura prea mult) si apoi pui zeama de lamaie. Bati pana s-a topit zaharul si bezeaua formeaza varfuri lucioase, aproape tari.
10. Scoți aluatul si îl torni în tava pregatita si nivelezi. Daca faci tarta si e tare, îl înțepi din loc în loc cu furculița.
11. Pui bezeaua peste aluat si nivelezi cu spatula.
12. Miezurile de nuca le-am zdrobit superficial in mana (dupa ce le-am ales de coji), pentru ca erau intregi si prea mari. Presari cu miezurile de nuca toata suprafata.
13. Așezi deasupra boabele de struguri. Boabele mari le sectionezi in doua transversal.
14. Dai tava la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat vreo 35-40, dar nu prea era cazul, cred ca l-am uscat prea mult.
15. O scoti cu hartia pe un gratar. Dupa ce s-a racit, o tai in portii pe masura ce consumi. Daca se lipeste bezeaua de cutit, il inmoi in apa calda cutitul la fiecare crestare.
Liv(e) it!
Cristina a gatit prajitura si important este ca mi-a comunicat cat de mult le-a placut. Poza Cristinei:
o ce bine arata si cred ca se topeste in gura, deja imi lasa gura apa. iammmmiiiiiiiii
🙂 esti foarte draguta. multumesc!
Mama dar ce bine arata! Cred ca se topeste in gura nu alta! Pup
FELICITARI, Paula 🙂 ! Nici nu am mai apucat sa vorbesc cu tine. Pup. Ms
Trebuie sa fie delicioasa ! Imi place combinatia asta….
Am mai facut si eu prajituri cu struguri si ne-au placut mult.
Minunata ideea cu Index pentru albusuri !
Te tzuc , fata draga !
eu nu numai ca n-am mai facut, dar de mancat n-am mancat decat minitarte cu struguri la cofetarie
Ador strugurii, iubesc nucile si imi place bezeaua – faina combinatie 🙂