Am descoperit intr-o carte cu sfaturi gospodaresti din anii ’50 o selectie de retete fantastice. Alese atat de bine si in combinatii cum n-am mai gatit pana acum. Abia astept sa vina ziua cand urmeaza sa mai gatesc ceva nou. Acest preparat este potrivit si ca antreu / aperitiv pentru o masa festiva, dar inlocuieste cu brio si un fel principal cu carne, pentru ca stiti bine care este valoarea nutritiva a ciupercilor. Si in plus, este gata in 25 de minute.
Ingrediente
- 500 g ciuperci
- 2 cepe medii
- 1 lingura unt
- 200 ml supa de legume sau de carne sau apa in lipsa
- 300 g smantana
- 3 oua fierte tari
- sare, piper
Cum se fierb corect ouale ?
1. Ouale le pui pe un rand in apa rece la foc moderat. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa, cronometrezi, pentru oua fierte tari, 15 minute, asa cum ne trebuie pentru acest preparat. Cand vei vrea sa faci oua moi, dureaza fierberea efectiva 3,5 minute, iar pentru oua cleioase, 5 minute.
Dupa ce au fiert, scurgi apa si adaugi apa rece. Dupa 1 minut o schimbi cu alta apa rece si mai lasi 2-3 minute sau pana le cureti.
2. In timp ce ouale fierb, speli si toci cubulete ceapa si ciupercile. Ciupercile champinion eu le tai cu tot cu codite.
3. Topesti intr-o tigaie grea untul si sotezi ceapa impreuna cu ciupercile.
4. Asezonezi cu sare si piper si adaugi supa. Lasi sa se gateasca vreo 15 minute la foc moderat. Mai adaugi apa daca e cazul.
5. Cand a scazut lichidul, adaugi smantana si mai gatesti 2-3 minute, doar cat sa se incalzeasca smantana.
6. Corect ar fi sa pui farfuriile la incalzit in cuptor, mancarea aceasta servindu-se fierbinte. Repede cureti ouale si servesti celor dragi.
Liv(e) it!