Am modificat reteta de pricomigdale (click AICI) care prevede doar sa se amestece albusul, fara a fi batut, si a rezultat o varianta de fursecuri rapid de preparat. Albusul poate fi batut cu zahar cristale (tos) rezultand o bezea, sau se pot amesteca fara batere, scurtand timpul de preparare, dar nu va mai fi la fel de aerata compozitia.
Ingrediente
- 5 albusuri nebatute
- 100 g nuca de cocos
- 100 g nuci
- 100 g stafide
- 250 g zahar pudra
- 3 linguri cu faina (mai adaugi daca se imprastie / lateste excesiv compozitia cand le asezi in tava)
- 1/4 baton vanilie pisata (sau zahar vanilat, in lipsa)
- zeama de la 1 lamaie mica
PREPARARE
1. Intr-o punga groasa cu zip sau inchisa cu un clips, zdrobesti nucile cu sucitorul.
2. Asterni hartie de copt in tava de la aragaz. Dai drumul sa se incinga cuptorul la foc moale (130 grade / treapta 2.5-3 la cuptor pe gaz) fara tava, desigur.
3. Intr-un bol incapator amesteci ingredientele uscate, omogenizezi si adaugi unul cate unul albusurile si apoi zeama de lamaie si vanilia. Omogenizezi bine cu o spatula, cu miscari circulare.
4. Aplici fursecuri de 2.5-3 cm (care mai cresc), lasi spatiu mare intre ele, cu posul cu orificiu suficient de mare ca sa treaca stafidele. Se pot pune si cu lingurita, cum iti este mai usor.
Cum se coc fursecurile la cuptorul pe gaz si cum, la cel electric?
5. La aragazul clasic pe gaze le coci timp de 30 de minute, pe treapta de sus a aragazului la foc mic (treapta 3), la cele moderne electrice, se regleaza la 175 de grade (coacere jos, sus si ventilatie) timp de maxim 13-15 minute, in functie de marimea lor. Recomand constanta in aplicarea lor, ca marime, ca sa se coaca egal.
6. Le scoti cu tot cu hartie pe un gratar, le lasi sa se raceasca si in mod normal se desprind usor. Daca adera, eu prefer sa trec lama subtire a unui cutit pe sub baza. Poti sa umezesti masa si sa pui hartia pe masa uda dar parca un pic se uda si prajiturile.
7. Sunt tipul de fursecuri care tin mult timp, fara probleme, intr-o cutie inchisa etans.
Liv(e) it!
ALTE DULCIURI ASEMANATOARE:
Pricomigdale cu nuci si migdale – an 1938
Biscuiti sfaramiciosi cu unt – Martha Stewart
Biscuiti cu glazura de lamaie
Tare apetisant, super prezentare! Succes!
Multumesc! Le voi face din nou, cat de curand, avand in congelator albusuri ramase de la alte preparate.
Pingback: Fursecuri din albuşuri, cu unt şi stafide | Livit – Rețete culinare