Prajitura cu portocale Valencia (la rece)

Prajitura cu portocale "Valencia" - la rece

Prajitura Valencia este un desert foarte rapid de preparat, pentru ca este vorba de o asamblare semi-rece. Se poate monta si in forma rotunda si astfel, sa i se dea aspect de tort.
Se pot folosi orice fel de portocale.
Prajitura cu portocale "Valencia" - la rece
BTW, portocalele rosii Valencia (Spania) au un istoric interesant.
William Wolfskill (1798–1866) a fost un cetatea american care s-a mutat in New Mexico. La acea vreme, Mexic era teritoriu american. Acestuia i s-a acordat de catre guvernul mexican un grant de teren în calitate de cetățean mexican naturalizat.
Avea sa devina cel mai mare producător de vin din regiune. A continuat să cumpere pământ și mai târziu a plantat livezi extinse de citrice. El a hibridizat portocala, careia i-a dat numele Valencia, după orasul Valencia din Spania, care are o reputație pentru portocalii dulci.

Se pare ca pigmentii mugurilor portocalilor din zona au hibridizat in 1988 portocali din California. Wolfskill  se mutase ulterior in California. Marleen Smith, o botanista, a constatat in propria livada o inrosire a miezului portocalelor. Se realizase o hibridizare cu spori de portocali autohtoni din Valencia si astfel a aparut pe piata popularul suc de portocale rosii. In America, o varianta a acestui suc se mai numeste „Smith Red Valencia”, dupa numele botanistei.
Prajitura cu portocale "Valencia" - la rece
Pentru o prajitura cu mai multe portii, puteti sa dublati cantitatile.

Timp de preparare 40 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Portii 20 bucati

Ingrediente

  • 700 g branza de vaci max. 10g gelatina (cand branza este apoasa)
  • 170 g biscuiti dulci
  • 60 g unt
  • 60 g zahar
  • 85 g zeama de la portocale
  • 280 g portocale sau mandarine
  • 100 g ciocolata cu lapte

DECOR

  • Mandarine sau portocale foarte mici
  • 1 lingura de unt pentru uns tava

PREPARARE
1. Ungeti tava cu untul si lasati-o in asteptare.
2. Branza de vaci trebuie sa fie scursa bine de zeama, in cazul in care nu este din cea uscata, cu aspect de bulgarasi.
3. Topiti 60 g de unt. Stoarceti zeama de la 2-3 portocale, depinde de marimea acestora.
Prajitura cu portocale "Valencia" - la rece
4. La robot, sfaramati biscuitii. Granulatia sa fie mica. Turnati untul peste biscuiti si amestecati.
5. Cu o spatula din silicon, care aduna cel mai bine de pe vas compozitiile, scoateti amestecul de blat si rasturnati in tava. Intindeti aluatul prin presare cu o spatula lata.
Blat din biscuiti cu unt
6. Se lasa blatul sa se raceasca pentru minim 15 minute la frigider, inainte de a aplica stratul cu branza. Eu, aici, am preferat ca sa il coc la cuptor, asa cum am procedat la prepararea Tartei cu lamaie a Printesei Elisabeta (CLICK AICI). Dureaza maxim 20 de minute la 175 grade.
7. Branza + zaharul + sucul se amesteca si se intinde peste blat. Se lasa la racit pentru 4 ore, in frigider.
Compozitie cu branza de vaci si suc de portocale
8. Se rade ciocolata care va avea rol de topping.
9. Am decorat cu felii mici de mandarine pentru ca cele de portocale erau prea mari pentru aceasta cantitate.
Prajitura cu portocale "Valencia" - la rece
Liv(e) it !
Prajitura cu portocale "Valencia" - la rece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..