Combinatia este cea mai cool alternativa la limonada clasica, dintre cele testate pana acum. Proportia de ceva dulce adaugat este perfecta. Aroma se defineste clar, nu trebuie sa exagerati adaugand mai mult ghimbir. O recomand in varianta pe care am preparat-o, mai putin dura, fara ghimbir si miez de lamaie mixate direct in blender. Ma ajuta un storcator de fructe puternic, eu am folosit doar esenta lor.
Sursa: blog Edith Francu, reteta LIMONADA CU GHIMBIR
Timp de preparare 30 minutes
Portii 6 portii
Ingrediente
- zeama de la 3 lamai mari
- 4-5 cm radacina ghimbir
- 2 linguri miere
- 5-6 linguri zahar (sau orice alt indulcitor natural )
- coaja rasa de la 1/2 lamaie (doar partea galbena)
- cca 100 ml apa pentru macerat
- apa rece pentru umplerea paharelor
PREPARARE
1. Pune in blender apa, mierea si zaharul si mixeaza cateve zeci de secunde (poate 20). Se lasa in asteptare amestecul.
2. Rade jumatate din coaja unei lamai si pune coaja in apa din blender. Decojeste restul lamailor.
3. Taie 4-cm din radacina de ghimbir. Curata coaja.
4. Stoarce lamaile date in doua sau 4 impreuna cu ghimbirul (decojite) folosind storcatorul de fructe sau manual.
5. Adauga esenta in blender. Mixeaza timp de 20 de secunde.
6. Depoziteaza intr-o sticla cu gura larga sau borcan, impreuna cu felii de lamaie.
7. Servirea se face in pahare impreuna cu cuburi de gheata si rondele de lamaie. Poti decora si cu menta. Se umple 1/3 din pahar cu acest macerat si apoi se poate adauga fie apa minerala, fie plata.
Liv(e) it!
cred ca e foarte bun, eu ador aroma de ghimbir. De ani de zile eu fac un sirop ( ghimbir, grepfruit, portocale si menta ) pe care-l bem cu apa minerala.
Grozav. Bine ca mi-ai spus ca sa-l incerc si eu.
gasesti reteta la mine pe blog 🙂
cool 😉