Este o supa ranitoare, buna la gust si usor de preparat. Reteta o gasiti in cartea de bucate “Meniul perfect”, autor – Gordon Ramsay.
Ingrediente
- 2 lg ulei de masline
- 250 g praz
- 1 ceapa
- sare, piper macinat proaspat
- putin vin alb sec (sau otet balsamic)
- 150 g cartof
- cimbru, dafin, patrunjel
- 750 g supa de la carne de pasare sau legume
- 1 avocado mare copt sau doua mai mici
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
PREPARARE:
1. Supa: in 2 litri de apa am fiert o bucata medie de rasol de vita impreuna cu 2 foi de dafin, o ramura de cimbru si 1 praf de sare. Spre sfarsit se poate adauga o legatura de patrunjel intreaga, legata, deoarece se va indeparta dupa fierbere. Cu carnea am gatit un fel doi de inspiratie asiatica, tot din aceeasi carte.
Poti sa fierbi, fara carne doar cateva legume ca pentru supa (morcov, telina, cartofi, radacina de patrunjel), din care sa prepari apoi o salata a la russe cu ou fiert, castravete murat, masline …
2. Am taiat prazul si ceapa si le-am calit inabusit sub capac 5 minute in 2 linguri de ulei de masline + 1 praf de piper.
3. Am adaugat vinul si le-am mai scazut 2-3 minute amestecand ocazional.
4. Am scos din supa carnea, patrunjelul, dafinul, crengutele de cimbru si am adaugat cartoful taiat cuburi mici. Am adaugat amestecul cu praz si am potrivit apa ca sa nu fie in sec. Fierberea dureaza 25 de minute, sau pana se inmoaie cartoful.
5. Am taiat avocado in doua, am scos samburele (aveti AICI metoda) si am scos cu lingura miezul.
6. Legumele impreuna cu zeama de lamaie le-am pasat cu blenderul / robot de bucatarie.
7. Gustati si potentati gustul cu sare si piper. Se mai poate adauga apa in cazul in care consistenta nu este cea dorita.
Se lasa la racit si se serveste ornata cu bucatele de avocado.
Liv(e) it!
Îmi puteți trimite mai multe rețete?
Va rog sa accesati pagina cu toate retetele din blog: https://livit.ro/index-a-z/. Le puteti gasi si distribuite pe categorii.