Inghetata cu lapte de cocos, afine si zmeura

“Tineti minte! O inghetata facuta in casa, mai ales daca nu aveti masina, NU va iesi niciodata atat de cremoasa ca cele din comert care sunt pline, dar PLINE de stabilizatori. Asa ca nu fiti dezamagiti daca nu iese la fel ca cea din caserolele de plastic. Credeti-ma, nu vrem asta!” [ Ana Consulea – Zexe ]

Orice inghetata de casa se va tine de la 5 la 10 minute la temperatura camerei, inainte de servire.

La aceast preparat n-am folosit masina de inghetata, special ca sa va pot spune daca face sau nu ace de gheata, fara ca aceasta sa fie amestecata ulterior depozitarii la congelator, asa cum ne comunica Mihaela. Confirm ca nu necesita alta amestecare in afara procesului prepararii. Este delicioasa, cu un colorit splendid si textura apetisanta datorita fructelor.

INHETATA LAPTE COCOS

Gustul este in armonie cu numele blogului Mihaelei: gustdivin. A ocupat rapid locul 2 dupa inghetata cu SALHLAB = PULBERE DIN BULBI DE ORHIDEE care pentru noi ramane suprema. Ma refer la topul inghetatelor postate de mine pe blog.

Timp de preparare 35 minutes
Portii 5

Ingrediente

  • 250 gr lapte de cocos (partea untoasa)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 70 gr lapte condensat (am pus neindulcit din cel lichid la sticluta, nu cel gros si dulce)
  • OPTIONAL: 30-70g zahar sau miere (nu am pus, mai bine indulcesti cu lapte condensat la conserva, cel dulce si consistent)
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 100 g zmeura

SIROP DE AFINE

  • 400 g afine
  • 80 g zahar


PREPARARE
Poti sa prepari cu un singur fel de fructe, doar din afine de exemplu, sau alte fructe de padure.
SIROP DE AFINE
1. Alegi afinele. Daca sunt de padure pot sa aiba spini rataciti. Le speli.
2. Le pui la fiert intr-un vas mic cu zaharul pentru sirop, la foc mediu la inceput, apoi redus la mai mic, timp de vreo 20-30 minute, depinde din cate grame de fructe prepari (400 sau 500). Se va lega un sirop nu prea gros fiind cald, dar se mai ingroasa cand se raceste complet. Urmaresti lichidul format la inceput, sa scada cam la jumatate. Lasi sa se raceasca complet.
RESTUL
1. Smantana nebatuta + laptele de cocos partea untoasa (din conserva de 400g) + zahar (optional) le bati cu mixerul pana obtii un nor afanat si pufos. Daca pui miere, nu bati si cu mierea. Mai bine nu pune deloc, zaharul din sirop este deajuns. cu partea mai zemoasa a laptelui de cocos am preparat acest delicios mic dejun cu fulgi de porumb.
2. Mai departe lucrezi manual. Adaugi laptele condensat si praful de sare, omogenizezi cu un tel para cu miscari de jos in sus.
3. Adaugi siropul de afine cu tot cu afine, zmeura intreaga si zeama de lamaie.
4. Torni in casoleta cu capac si depozitezi pentru minim 5 ore la congelator. Daca pui in pahare mici cu capac, intr-o ora ingheata.
Liv(e) it!

Comments

  • Auuuu, ce buna o fi!

    Rocsy Ciobanu 29/09/2014 19:51 Reply
  • Ma bucur ca ai incercat-o. Personal, mi se pare foarte pufoasa si gustoasa. Cred ca e de la laptele de cocos. Fiindca ai laudat inghetata cu sahlab, am s-o incerc si eu , insa mi-am prins urechile la ingrediente :)…o s-o citesc cu atentie, sunt sigura ca ai dat multe amanunte.

    Mihaela 30/09/2014 8:05 Reply
    • da, de la laptele de cocos este puf.
      desigur ca am dat multe amanunte la sahlab. gasesti la macelariile arabesti, au acolo si bacanie

      Food Design 30/09/2014 18:07 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..