Este un fel de mancare de post delicios servit impreuna cu mujdei de usturoi, sau poate fi o garnitura pe langa ficatei scazuti la tigaie, friptura de orice fel.
INGREDIENTE
12 ciuperci champignon mari
1 ardei gras mic sau 1/2 mare
2 fire de usturoi verde sau in lipsa 5-6 catei de usturoi
2 fire de ceapa verde
Câteva fire de pătrunjel
câteva fire de mărar
1/4 linguriţă sare
1/2 linguriţă boia
1/2 linguriţă piper
1 lingura de ulei + inca putin pentru stropit ciupercile
mujdei de usturoi pentru servit
PREPARARE Ciuperci umplute cu legume (la cuptor)
1. Preincalzesti cuptorul la 220grd.
2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic.
3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator şi apoi pui palariile la scurs cu gura in jos.
4. Dupa ce s-au scurs de apa, aşazi 10 ciuperci în tavă cu faţa în jos şi le dai la cuptor la 220 grade C pentru 10 minute.
5. Intr-o tigaie in care se afla legumele de la pasul urmator, scurgi sucul lăsat în tavă de ciuperci şi le întorci cu faţa în sus. In timp ce ciupercile sunt la cuptor, toci măruntel codiţele plus restul de doua ciuperci şi amesteci cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimentele. Le calesti pana scade sucul lasat de ciuperci..
6. sunt gata si ciupercile din cuptor. Sucul il scurgi in tigaie, nu trebuie sa ramana in tava.
7. Umpli pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Ciupercile le stropesti cu puţin ulei (eu folosesc un pulverizator).
8. Le dai la cuptorul deja incins la 220 grade C pentru 15-20 de minute.
9. Le servesc calde, cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită.
Liv(e) it!
Va mai recomand de post: Ștevie cu orez, praz și leurdă >>> reteta aici
Mancare delicioasa de prune uscate ca in Oltenia >>> reteta aici
Pingback: Ficatei de pui cu sos scazut | FOOD DESIGN