Aceste chiftelute sunt fripte in tigaie. Desi nu am testat, se pot cu siguranta coace si in cuptor pe hartie de copt, modelate bilute, puteti sa le mai adaugati cascaval ras, dar numai in varianta coacerii la cuptor. Unii dintre voi tineti post doar de carne, reteta contine doar ou (de dulce), deci vi se potriveste. Supa de legume rezultata de la legume o poti congela si o folosesti ca fond pentru mancaruri sau gatesti o supa cu crutoane din gris (click pentru reteta). Este o reteta din cartea cea veche de bucate din anul 1938 pe care am mostenit-o.
Ingrediente
- 300 g (cartofi+morcov+radacini de telina si patrunjel)
- 50 g fasole verde
- 50 g mazare
- 1/2 ceapa
- patrunjel frunze
- cozi de ceapa verde - putine
- 1/2 lingura de faina
- 1 ou mare
1. Spala zarzavatul si cantareste 1 morcovel, o felie de telina, 1 radacina mica de patrunjel si completeaza pana la 300 de grame cu cartofi. Decojeste-le si fierbe-le.
2. Intr-o craticioara separat vei fierbe mazarea si fasolea verde.
3. Soteaza ceapa cubulete pana devine sticloasa si fara ca sa o arzi, vreo 3 minute.
4. Toaca cozile de ceapa verde si patrunjelul.
5. Din zarzavatul fiert de la punctul 1 (fara supa in care au fiert) faci un piure cu pasatorul (bratul vertical) electric sau manual.
6. Taie fasolea verde cuburi cat mai mici. Amesteci toate ingredientele si potrivesti de sare si piper.
7. Incinge la foc mediu spre iute ulei intr-o tigaie, cam doua degete.
8. Formeaza in palma chiftele si prajeste-le reducand focul la mediu. Le intorci si pe partea cealalta si prajesti usor, apoi le scoti la scurs pe un prosop de hartie absorbant pus dublu intr-o farfurie.
Liv(e) it!
Chiftelute la cuptor cu ardei copt gasest AICI
De post, falafel din pasta de naut care nu se descompun AICI