Cum se pregateste fasolea verde pastai pentru o mancare gustoasa, aflati din modul de preparare de mai jos. Fiind septembrie, n-am putut gati aceasta mancare decat cu fasole congelata, aceasta insemnand ca era gata pregatita pentru gatit, investitia de timp fiind minima. Mancarea de fasole galbena pastai se gateste in acelasi mod.In zilele de post, se gateste la fel, doar ca nu folosesti carne. Simplu, nu? Poate va intereseaza si reteta: Ciorba revigoranta de fasole galbena pastai (click aici pentru reteta)
Ingrediente
- o jumatate de pui
- 250 g fasole
- 30 g ulei (2-3 linguri)
- 40 g ceapa (1 ceapa medie spre mare)
- 2 cani supa de carne ori legume sau apa
- 200 g rosii proaspete sau bulion
- 2 catei de usturoi
- patrunjel
- smantana pentru servit OPTIONAL
1. Portionezi puiul, speli bine bucatile si eu i-am scos pielea, dar mancarea este mai gustoasa daca se pastreaza si pielea. Incingi la foc mediu 2-3 linguri de ulei si prajesti pe ambele fete bucatile de pui, pana cand este frumos rumenit. Scoti intr-o farfurie larga. Pulpa de pui daca ramane intreaga, sa o crestezi la incheietura ca sa se patrunda.
2. Intre timp, fasolea daca e proaspata o speli si ii tai capetele, cureti de eventuale ate (de obicei numai cea galbena are ate) si le tai in bucati de 3-4 cm.
3. Taie cubulete ceapa. Dupa ce ai scos carnea din tigaia unde s-a prajit, daca sosul nu este ars, calesti ceapa pana devine sticloasa, vreo 4 minute, amestecand. Poti sa faci toate aceste operatiuni in cratita in care vei fierbe mancarea, daca este una care nu lipeste. Vasele cu invelis interior din particule de piatra sunt excelente.
4. Adaugi fasolea si o acoperi cu supa sau apa. Cand fasolea este pe 3 sferturi fiarta, adaugi bucatile de pui, rosiile curatate de pielita si rase pe razatoare, sau bulionul, si usturoiul curatat de coaja si feliat.
5. Dupa ce a scazut sosul, ii adaugi spre final patrunjel tocat si o potrivesti de sare.
Liv(e) it!
Poate va intereseaza si reteta: Ciorba revigoranta de fasole galbena pastai (click aici pentru reteta)