Tort cu banane, mure sau cirese si ciocolata


Am folosit mure pentru ca asta aveam in congelator. Reteta de baza e cu cirese, dar se pot pune orice fel de fructe care merg cu ciocolata. Este o reteta Good Food.

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 30 minutes
Portii 10 portii

Ingrediente

Pentru BLAT

  • 3 oua intregi la temperatura camerei
  • 150 g ciocolata cu lapte de calitate
  • 175 g faina alba
  • praf de copt 1 plic
  • 140 g zahar alb
  • 140 g unt moale
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 3 lg lapte
  • 1 banana medie pasata

Pentru CREMA

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml mascarpone
  • 3 linguri smantana
  • 400 g mure sau cirese curatate de samburi si codite

Pentru TOPPING

  • 10-15 mure / cirese cu codita pentru decor
  • bomboane de ciocolata


PREPARARE Tort cu banane, mure sau cirese si ciocolata
BLAT
1. Incalzeste cuptorul la 180 grd. Intinde hartie de copt in tava de 24 cm (cu pereti detasabili de preferinta). Fund rotund si banda pe lateral din hartie.
2. 1/2 din ciocolata cu lapte o razi, restul toci convenabil cu cutitul.
3. Cu mixerul omogenizezi untul cu zaharul, apoi cu ouale intregi si laptele (2-3 min).
4. Adauga faina si praful de copt, omogenizeaza la treapta 1. Ca sa nu zboare faina de la centrifugare, omogenizezi un pic cu mixerul oprit si pui treptat faina.
5. Pasezi banana (cu pasatorul de cartofi e suficient) si cu toata ciocolata, cea rasa si cea tocata, si impreuna cu laptele omogenizezi cu o lingura. Se adauga in compozitia de blat.
6. Se coace la 180 grade, la mine a durat 40 minute, dar verifica dupa 30, apoi am redus focul la 130 grd ultimele 10 minute.
7. Lasa blatul la racit la temperatura camerei cam 1 ora.
8. Se taie in 3 discuri.
CREMA
Topeste ciocolata alba la bain marie (castron gros pus pe craticioara mica cu apa clocotind usor pe foc, sa nu fie scufundat in apa fundul castronului).
Las-o 5 minute, apoi glazurezi cu ciocolata (alba) fructele oprite pentru decor. Le scoti pe o foaie de hartie de copt.
Restul de ciocolata alba care ramane o mixezi cu mascarpone si smantana.
ASAMBLARE
Disc din blat 1/3
1/3 din crema alba
1/2 fructe imprastiate
iar un disc 1/3 (presezi usor ca sa se infiga fructele in crema)
1/3 din crema alba
restul de 1/2 fructe imprastiate
disc din blat 1/3
restul de 1/3 din crema alba
si ornezi cu fructele glazurate si bomboane de ciocolata (optional, pot fi doar fructe)
Tortul se tine la rece macar o ora, in cazul in care crema nu se tine bine. La mine n-a fost cazul.
OMG!!!
Liv(e) it!
ALTE RETETE:

Ouă umplute cu avocado si cremă de branză

oua umplute cu avocado si crema de branza

ALTE RETETE DE TORTURI DELICIOASE:

Tort gratin cu portocale

Tort cu crema de zahar ars, mere si frisca

Tort cu crema de zahar ars cu mere si frisca

Tort Toffifee-cheesecake cu ciocolata si caramel

Tort toffifee cu caramel si ciocolata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..