Pentru incalzire, afisez cel mai simplu si rapid desert (mic dejun) cu fructe de sezon din cartea “Meniul perfect” a lui Gordon Ramsay. Spun pentru incalzire, pentru ca in mod nedrept am dat-o deoparte aceasta carte, de ceva vreme cata a trecut de cand am castigat-o la un concurs pe blogul sisterkitken.ro. Geniala idee de premiu pentru concurs si cu dragoste multumesc lor si Carturesti pentru cartile fabuloase pe care le propun. Un meniu perfect cu Fagitas, guacamole si lipii facute in casa am gatit imediat ce am primit-o, dar din pacate fara timp de fotografiere si editare reteta.
Nu neaparat acest desert exprima genialitatea lui Ramsay,
au explicat altii mai priceputi si scoliti in gastronomie, un punct de vedere interesant Ramsay vs Oliver am citit la Radu Popovici pe blog. O vreme pastram in minte ideea superficial construita ca a avut buni sfatuitori PR si faptul ca este incoronat cu 13 stele Michelin (unicul) s-ar datora si pentru ca stie cum sa vanda conceptul Ramsay. Tot ce a cules mai bun din bucataria lumii largi, aduce in aceasta carte dupa ce a preparat, gustat, privit in zare pe ganduri, apoi iar in farfurie, ajustat dupa stiinta si talentul cu care a avut norocul sa se nasca, si apoi sa ne emotioneze aratand cu degetul spre un preparat: “am stabilit ca e ok, poti sa testezi si tu”.
INGREDIENTE
4 lg fulgi migdale
250 g afine
150 g iaurt grecesc
2 lg miere
OPTIONAL: 2 lg miere pt. deasupra
PREPARARE
1. Prajeste putin pe plita migdalele intr-o tigaie cu fund gros, la foc mediu spre mic, scuturand mereu de tigaie sau amestecand cu o lingura de lemn. Nu lasa nesupravegheat pt. ca se ard repede.
Uitasem sa precizez ca n-am avut fulgi de migdale (ar fi fost mai bine) si am feliat cat am putut de subtire migdale intregi si apoi le-am prajit, dar raman cam groase feliile fata de fulgi, se simt cam tari.
2. Intr-o tigaie sau cratita incapatoare pune afinele intr-un strat cu cateva linguri de apa (poate 3-4) si le incalzesti usor pentru cateva minute, pana incep sa lase suc.
3. Le transferi intr-un castron si le pui la racit.
4. Intr-un catron amesteci putin iaurtul cu mierea.
5. Incorporezi 3/4 (trei sferturi) din afine.
6. Distribui compozitia in 4 boluri mici si le dai la rece pana le servesti celorlalti.
7. Inainte de servire, presari pe deasupra din afinele ramase, migdalele prajite si daca doresti, stropesti cu putina miere.
Sa va fie de folos!
De tot imi doresc si eu cartea asta dar nu am mai apucat sa mi-o cumpar 🙁
In alta ordine de idei, arata bine desertul in pozele tale 😉
Hei, Claudia, ma bucura comentariul tau. 🙂 Cauta pe site-ul lor, o aveau la oferta cu pret mai jos in urma cu cateva luni, poate o au doar la vanzari online. … Desi online ai cautat tu, cu siguranta.
Pingback: Tocanita perfecta / Gordon Ramsay Recipe | FOOD DESIGN
Pingback: Salata de pepene galben si capsuni, cu inghetata persana | FOOD DESIGN