Aveți ocazia să valorificați dulcețurile nemâncate poate de ani de zile și care stau depozitate prin cămări. Eu aici am avut din gutui, dar am făcut și cu dulceață de pepene verde sau galben. Scopul dulceții este să înlocuiască zahărul dând o aroma gustativă foarte, foarte bună.
Dacă ai blender și aparat de făcut înghețată, prepararea devine o joacă de copii.
Inghetata din dulceata si pepene galben
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 40 minutes
Portii 16
Ingrediente
- 200 g Pepene fara coaja taiat cuburi
- 200 g Frisca lichida
- 150 g Lapte
- 150 g dulceata din ce vreti voi
PREPARARE – Înghețată din dulceață și pepene galben
1. Pune blenderul pe cântar și adu cântarul la zero
2. Spală pepenele galben, usucă-l cu un prosop, taie felii pe lung cărora le îndepărtezi mai întâi semințele și apoi coaja. Taie cuburi în mână deasupra cănii blenderului
3. Adaugă laptele, smântână bătuta la mixer într-un castron (nu mult, ca să nu se taie smântâna) și dulceata. Eu am încercat în acest caz cu smântână fermentată (nebatuta) și este tot bună doar că nu e la fel de aerată.
4. Se mixează la blender câteva minute pentru omogenizare
5. În cuva aparatului de înghețată se toarnă compoziția și se lasă la învârtit 30/40 de minute
6. Se pot amesteca și manual, cu mișcări de jos în sus, dar după 2 ore de congelare trebuie de mai multe ori pe zi amestecta / sfărâmată ca să nu se întărească rău
7. Se scoate din frigider cu 20 de minute înainte de servire, ca sa se mai inmoaie
Liv(e) it !