Acest chec aperitiv il gasesc foarte potrivit pentru mesele festive si reteta va fi de ajutor celor care nu gatesc drob de Pasti. Desigur ca sunt alte retete delicioase chiar asemanatoare cu drobul, asa-zisul “drob fals” >>> click AICI pentru reteta, dar si acest aperitiv are un gust deosebit de bun de la cascavalul adaugat din belsug, nu lipseste nici salamul preferat si nici pata de culoare data de masline si ardeiul rosu sau gogosarul murat. Eu l-am gatit cu ardei gras rosu.
Este si foarte aspectuos si inveseleste masa fiind marmorat in culori.
Chec aperitiv cu cascaval, mezel si oua fierte
Ingrediente
- 4 oua crude
- 4 linguri cu faina
- 100 g smantana fermentata (acra)
- sare, piper
- 3-4 oua fierte tari
- 300 g cascaval ras
- 200 g din salamul (pastrama) preferat
- 50 g ardei rosu sau gogosar murat
- 50 g masline fara samburi
PREPARARE Chec aperitiv cu cascaval, mezel si oua fierte
1. Eu incep mereu prin a pregati tava (de chec mare), protejand-o cu hartie de copt pe care o cocolosesc si o intind ca sa stea fara probleme in forma. Intre timp, ouale fierb la foc molcom timp de 10-15 minute. Se vor raci in doua ape (reci), pentru decojire usoara. Am ras cascavalul, am taiat cubulete: salamul, ardeiul rosu si maslinele rondele.
2. Am batut albusurile separate de galbenusuri, cu un praf de sare, pana nu curge din castronul pe care il apleci pentru test.
3. Am pus 1/2 lingurita rasa cu sare si piper in galbenusurile din castronul mare. Atentie la sare, caci sunt sarate si cascavalul si maslinele, mai bine asezonati la final, daca mai este cazul, in plus. Am adaugat si smantana. Acum e timpul sa incingi si cuptorul la 180 de grade.
4. In compozitia cu galbenusuri am adaugat faina si am mixat. Apoi am adaugat albusurile si cu telul para am omogenizat cu miscari de jos in sus.
5. Am adaugat apoi ingredientele toate celelalte taiate si am amestecat cu o spatula din silicon, pentru omogenizare.
6. Am turnat 1/2 din compozitie in tava, am asezat ouale pe mijloc si apoi restul de compozitie deasupra, ouale trebuie sa fie acoperite. Le mai presati daca se vad. Am copt aproape 50 de minute pentru ca am un cuptor care pierde caldura, pana se rumeneste frumos. La cuptoarele moderne poate dura si numai 35 de minute, faceti testul cu scobitoarea, acolo unde banuiti ca n-ar fi ou fiert. Se scoate cu hartia pe un gratar la racit. Eu am desprins cand era cald doar hartia de pe laterale. L-am taiat pe hartie, dar cred ca puteti sa o desprindeti de pe fund cand este rece, atentie sa nu il frangeti.
Se feliaza si se serveste rece. Daca va ramane pentru micul dejun, este binevenit.
Nu este un preparat pretentios de facut si noua ne-a placut foarte mult.
Liv(e) it!
S-ar putea sa iti placa si tortul aperitiv cu foi cu spanac >>> reteta, aici!
sau ciuperci cu smantana si oua fierte >>> click aici pentru reteta
Iata si o pastrama de pui facuta in casa >>> reteta