Pentru fiica mea, cea mai importanta masa a zilei in timpul scolii este micul dejun. Ca ea, stiu ca sunteti multi, plecati dimineata iar seara reveniti la o ora prea tarzie ca sa mai puteti manca ceva copios. Din aceasta pricina, am o permanenta tema sa diversific ceea ce pun pe masa la micul dejun, tot felul de idei minunate sper sa pot sa va dau din cand in cand, pe viitor. Este bine cand la prima ora (mai ales lunea cand toti suntem ciufuti), cand la intrebarea pe care o pui celor dragi: “ce vrei sa mananci azi?”, in loc de raspunsul “de ce mai intrebi, oricum avem acelasi meniu obosit!” :), vezi un zambet de multumire pentru ca ii surprinzi cu altceva.
Astazi am fost inspirata de LaPrajiturEla.ro, …dar in al noualea ceas, pentru ca de atunci l-am mai preparat de multe ori (este excelent si cu piersici sau caise).
Ingrediente
- 400 g iaurt gras (slab pentru diete)
- 3 linguri cereale integrale sau ovaz
- 2 linguri mix de seminte (de ex. floarea soarelui, in, dovleac)
- 1 lingura miez de nuca (optional)
- 1-2 linguri miere lichida (sirop de agave sau de artar)
- o mana de capsuni sau piersici / caise taiate inegal, fructe de padure, cirese fara samburi in acest caz, etc.
- menta pentru decor, atunci cand preparati din alte fructe decat cirese

PREPARARE
1. Amesteca cerealele cu semintele si nucile. Mierea eu am preferat sa o pun in iaurt.
2. Intr-un pahar/borcan/bol musai transparent pentru ca arata mai apetisant, pui dupa cum urmeaza: iaurt + miere, mix de cereale si seminte, fructe, iarasi iaurt + miere, cereale, fructe.
3. Decorezi cu menta proaspata sau cu fructe intregi!
Liv(e) it!

Arata super! Iar nuca aceea langa cirese ma face sa salivez de-a dreptul. Pun pariu ca fiica ta a fost mai mult decat incantata. Pupici!
Multumesc pentru ca ai trecut pe aici! 🙂 Nuca a fost ideea ta 😉 . ti-am mai spus ca nu doar fiica, dar si sotul meu pe care nu il multumeste orice.