Dupa o reteta din cartea de bucate a lui Gordon Ramsay.
INGREDIENTE
3 piersici (am pus mere cam 300g)
300g capsuni (am pus afine decongelate)
2 buc ghimbir in sirop (am pus 2cm proaspat ras)
2 linguri zahar
2 linguri apa sau zeama de la fructe daca sunt decongelate
CRUMBLE
70g faina
1/2 lingurita scortisoara macinata
25g unt (am pus 50g unt pt ca era prea nisipos)
50g zahar
50g alune nesarate prajite si zdrobite
PREPARARE
1. Incinge cuptorul la 200grd (treapta 6 la gaz)
2. Taie piersicile si capsunile spalate si scurse, cuburi mari (marul cuburi mai mici)
3. Intr-o cratita teflonata, la foc maxim, calesti fructele impreuna cu 2 linguri zahar si apa sau suc de la fructe. La fructe moi 2-3 minute, daca e mar, il calesti pe el inainte vreo 5 minute si apoi adaugi fructul moale inca 2 minute.
4. Pune alunele intr-o punga groasa cu zip (sau innozi) si zdrobesti cu facaletul, granulatie medie, sau la robot.
5. Intr-un bol amesteci faina scortisoara si zaharul, apoi pui cuburile de unt si framanti intre degete pana omogenizeaza in niste conglomerate / firimituri mari.
6. Omogenizezi si cu alunele toate.
7. Intr-o tava de aragaz (pune hartie daca vor fi prea pline vasele) asezi castronelele ceramice goale (vreo 3-4 in functie de marime) si distribui in ele fructele.
8. Deasupra distribui crumblele.
9. Le coci la cuptor minim 20 de minute, pana rumenesc un pic crumblele. La mine a durat vreo 35 minute, la final am marit la 220 grade ca sa nu stea prea mult timp si sa nu se rumeneasca.
10. Se lasa sa se racoreasca pe jumatate si se mananca simplu fara crema, sau cu smantana grasa ori crema englezeasca. Sunt foarte bune si reci.
Liv(e) it!