2023.03.01
Combinatia este rezultata dintr-o inspiratie ad-hoc. O recomand pentru orice tip de petrecere, inclusiv picnic.
Reteta este una simpla si rapida, care poate fi preparata si cu alte fructe decat visine. Aici am folosit visine congelate, culese de mine 🙂
Placinta cu Brie, visine si migdale
Ingrediente
- 230 g aluat foietaj cu unt 24%
- 120 g Brânza de Brie
- 60 g smantana fermentata
- 60-80 g migdale feliate / variante
- 20 g zahar brun
- cca 120 visine fara samburi
PREPARARE
Preincalzeste cuptorul. Cel electric l-am reglat la 200 g (radiere sus-jos, fara ventilatie).
1. Intr-o tava protejata cu hartie de copt, am intins foaia de placinta. Marginile se vor plia catre centru, prin urmare, rezervati 6-10 cm, fara umplutura, perimetral.
2. Branza Brie am taiat-o cuburi de cca 2 cm si am distribuit-o uniform.
3. Visinele fara samburi (pot fi si decongelate) le-am imprastiat uniform.
4. Circa 8-10 lingurite cu smantana se transfera peste celelalte ingrediente.
5. Am presarat migdalele taiate (deja) baghete si zaharul brun, 2-3 lingurite.
Temperatura cuptorului am redus-o la 180 grade, fixata pe functia ventilatie si coacere sus-jos.
Coacerea dureaza 25-35 de minute, in functie de tipul cuptorului si performanta acestuia.
Liv(e) it !
ALTE RETETE CU VISINE:
DULCEATA DE VISINE CU ZAHAR (MAI) PUTIN
PANDISPAN CU VISINE
DESERT RAPID CU VISINE