Ouă umplute cu avocado si cremă de branză


Ouale se vor umple cu cel mult 3 ore inainte de servire, deoarece oxideaza daca sunt tinute mult timp in contact cu aerul. Daca preparati umplutura cu o zi inainte, aceasta se va tine intr-un castron acoperit cu folie alimentara care va fi lipita de suprafata cremei cu care se vor umple ouale, dar si mai bine intr-un poș legat cu un clips ori o punga careia ii veti taia capatul si astfel puneti crema usor in caușul format de albusul de ou fiert.
Nu am asteptat vreun eveniment ca sa prepar aceste oua umplute cu avocado si crema de branza. Au fost binevenite la micul dejun. Este de retinut ca la preparatele de aperitive / antreuri, cum ar fi Aperitivele cu crema de branza, asortate (click pentru reteta) care au in componenta unt, untul fiind un aliment bogat in calorii, acesta poate fi inlocuit cu avocado. Avocado este onctuos si bun, cu conditia sa fie bine copt. Un fruct de avocado bine copt are culoarea mov inchis sau verde inchis.
Fructele de avocado au o multime de proprietati nutritionale si sunt recomandate si in dietele de slabire, in salate. Consistenta onctuoasa a avocado il asemuiesc fructelor oleaginoase precum diversele seminte si nucile. Avocado ofera grasimile sanatoase necesare creierului si este recomandat in dietele persoanelor cu boli cardio-vasculare. Avocado este un fruct puternic antioxidant, protejeaza ficatul impotriva cirozei, este recomandat in dietele persoanelor care sufera de anumite forme de cancer, ajusteaza nivelul de colesterol, hipertensiunea vasculara, pierderile de memorie si multe alte beneficii privind sanatatea.
oua umplute cu avocado si crema de branza

Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 35 minutes
Portii 8 oua umplute

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 avocado copt
  • 1 lingura cu varf crema de branza
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura mica de patunjel frunze
  • sare, piper macinat proaspat

oua umplute cu avocado si crema de branza
PREPARARE Oua umplute cu avocado si crema de branza
1. Intr-un vas am pus ouale la fiert in apa rece. Din momentul in care incep sa clocoteasca, se vor fierbe 15 minute. Se scurge apa si se acopera ouale fierte cu apa rece. Dupa 1-2 minute se schimba iar apa rece. Astfel, se vor decoji frumos.
2. Decojesti ouale si le tai in doua pe lung. Albusurile le pui pe platoul de servire, iar galbenusurile fierte intr-un castron.
3. Scoti miezul la avocado asa cum am descris pe larg AICI. Il adaugi peste galbenusuri si il stropesti cu zeama de lamaie. Adaugi sare si piper si crema de branza si cu pasatorul electric sau manual (cel de cartofi) obtii o pasta fina.
4. Ceapa verde o tai cat mai marunt, catelul de usturoi il zdrobesti cu latul lamei cutitului si il toci marunt, patrunjelul il toci marunt si le amesteci in crema de la punctul 3. Gusti si mai potivesti daca este cazul de sare si piper. Deja este un amestec foarte gustos!
5. Inainte de servire, cu ajutorul unui pos, umpli ouale, ca in imagini. Daca nu ai pos, le poti umple cu o lingurita si decora cu frunzulite de patrunjel.
Alte aperitive gustoase le poti gasi dand click AICI.
Iti mai recomand alte preparate cu avocado:
– Guacamole – salata de avocado cu usturoi
– Supa rece de praz cu avocado si lamaie
– Salata cu untisor, rosii si avocado
Liv(e) it!
oua umplute cu avocado si crema de branza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..