2022.12.19
Reteta este una simpla si rapida, care poate fi preparata si cu alte fructe decat visine. Aici am folosit visine congelate, culese de mine 🙂
Desert rapid cu fructe (visine)
Ingrediente
CREMA CU VISINE
- 300 g visine fara samburi
- 200 g zahar cristale (tos)
- 2 linguri cu varf amidon (3 rase daca o vreti foarte ferma)
- 60 ml apa rece
- 1 lingura unt -25g
IN PLUS
- 200 g visine fara samburi
- visine intregi pentru topping
FRISCA
- 500 ml/g smantana naturala lichida pentru frisca
- 1 + 1/3 lg zahar pudra daca smantana nu este deja indulcita
- 1 plic cu zahar vanilat pudra
Visinele se pot congela dupa urmatoarea regula: se spala, se scot samburii si se congeleaza pe o tava timp de cca 1 ora, cand pot fi colectate nedeformat si depozitate in casolete in congelator.
CREMA DIN VISINE
Aceeasi crema se poate folosi in variannta capsuni > CLICK AICI
1. Visinele le speli sub jet de apa si le scurgi in sita. Le cureti de samburi atunci cand sunt proaspete.
2. Intr-un blender sau procesor de alimente le mixezi pana devin o pasta.
3. Intr-o cratita larga cu fundul si peretii grosi, amesteci pasta de visine cu 170 g zahar si omogenizezi.
4. Intr-o cana pui amidonul si adaugi treptat apa in timp ce freci cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Obtii o scrobeala.
5. Adaugi treptat scrobeala, amestecand cu telul para pana omogenizeaza.
6. Pui craticioara la foc mediu si din momentul in care incepe sa lege si sa fiarba, mai continui 2 minute. Opresti focul si incorporezi untul pana ce acesta se topeste.
7. Restul de capsuni fara samburi se amesteca in compozitie
8. O lasi sa se raceasca. Procesul poate fi grabit introdusa 15 minute la congelator dupa o racire medie.
PREPARARE FRISCA DIN SMANTANA NATURALA > https://livit.ro/2022/11/10/tort-insiropat-mama-cu-crema-de-cacao-nuci-ananas-frisca/
Frisca din smantana naturala nu o poti bate daca nu e grasa de minim 30% (La Dorna e cea mai buna si nu este reclama) si racita 15 minute in congelator, inainte de batere.
Daca o bati prea mult, se va taia si se va separa untul. Prin urmare, bati cu mixerul la treapta mica la inceput 30 secunde, apoi la maxim vreo doua minute cred, depinde de cantitate. Cum s-a intarit, spre final aproape, adaugi zaharul neaparat pudra (la rasnita de cafea macina-l) vanilat – 10 sau 20 grame, nu mult.
Castronul sa aiba margini inalte, altfel vei tine cu stanga un prosop de panza pavaza, caci vor sari stropi de frisca pe pereti. Mixerul static este minunat, are si capac. Pui la rece frisca in frigider, nu in congelator
Crema si frisca le omogenizezi cu telul, manual, cu miscari de jos in sus, pentru a nu pierde bulele de aer (frisca).
Rezulta un amestec apetisant intr-o culoare pastelata 🙂
Liv(e) it !
ALTE RETETE SIMILARE:
MINITARTE CU CAPSUNI SI FOIETAJ
Miniecleruri homemade cu friscă si căpsuni
Crema de căpșuni pentru torturi și prăjituri