Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Portii 2 portii
Ingrediente
- 200 g paste scurte
- 100 g smântână fermentată
- 50 g cașcaval sau parmezan
- 3 linguri ulei
- 100 g pastramă din piept de pui afumată
- 2 căței de usturoi
- piper macinat proaspat
- 8-10 roșii cherry
PENTRU DECOR
- cca. 50 g cașcaval sau parmezan
PREPARARE
1. Într-o oală încăpătoare ca să nu dea în foc, se dau în clocot 1 l de apă cu 1 linguriță rasă de sare grunjoasă cu capac. Adaugi pastele și le lași să fiarbă fără capac (dau în foc !) timp de 11 minute, sau conform instrucțiunilor de pe pachet. Nu le mai clătești sub jet de apă dacă sunt de bună calitate gen Barilla.
2. În 2 linguri de ulei încinse moderat în tigaie, vei prăji cubulete de maxim 1 cm dimensiune din pastrama din piept de pui (sau bacon fășii) și usturoiul tocat mărunt, timp de câteva minute, presărate cu piper măcinat proaspăt.
3. Roșiile spălate și tăiate în două se călesc până se înmoaie, poate vreo 5 minute. Vei scoate intr-un castron amestecul.
4. In tigaia golita pui 1-2 linguri cu ulei si incingi moderat. Calesti un pic pastele pastele, apoi adaugi smântâna și cașcavalul ras si le lasi amestecand, 1 minut.
5. Împreunezi acest amestec cu carnea + roșiile de la punctul 2 și guști daca mai trebuie sare.
Înainte de servire ar fi bine să le înfierbânți. Eu le-am turnat în inele de servire, de aceea au aceasta forma, am ras pe deasupra cașcaval și am decorat cu verdeață.
Pot fi servite astfel la mese festive, sau în zilele de răsfăț.
Liv(e) it !