Un desert rafinat, extrem de usor de pregatit. Le poti pudra cu cacao, varianta originala, clasica, ori poti sa le tavalesti prin alte dulcegarii special create pentru decor (bilute, fideluta de zahar, etc.) Sursa retetei: blogul culinar
Sister’s Kitchen
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 5 minutes
Timp total 35 minutes
Portii 24 bucati
Ingrediente
- 170 ml smantana lichida indulcita
- 200 g ciocolata neagra
- 50 g unt nesarat
- 250 g migdale maruntite aproape mediu
- rom dupa plac
PREPARARE
1. Maruntesti ciocolata si zdrobesti migdalele.
2. Smantana o pui într-un vas pe foc, initial la foc foarte mic. Eu prefer la bain-marie sa fac asta, ca sa fiu sigura ca nu ajung sa o dau in clocot. Este interzis sa clocoteasca smantana.
3. Opresti focul si topesti ciocolata marunta, vasul stand in apa fierbinte de la bain-marie, este treaba simpla.
4. Adaugi untul taiat cuburi. Amesteci pana se topeste.
5. Adaugi si migdalele maruntite.
6. Lasi la racit in frigider pentru 5-6 ore. Eu cred ca am scurtat timpul introducand-o ciocolata, dupa racire, vreo 20 de minute in congelator.
7. Scoti compozitia din frigider si cu ajutorul unei lingurite se formeazã trufele.
8. Se trec prin cacao (clasic), bilute colorate sau fidea de ciocolata. Se pastreaza la frigider.
Liv(e) it!
Mi-ai facut o pofta teribila! Bravoo, Lia!
Raman vesnica ta admiratoare! <3