Salata de pepene si capsuni, cu inghetata persana

Reteta este: Gordon Ramsay “Meniul perfect”.

“Tineti minte! O inghetata facuta in casa, mai ales daca nu aveti masina, NU va iesi niciodata atat de cremoasa ca cele din comert care sunt pline, dar PLINE de stabilizatori. Asa ca nu fiti dezamagiti daca nu iese la fel ca cea din caserolele de plastic. Credeti-ma, nu vrem asta!” [ Ana Consulea – Zexe ]Orice inghetata de casa se va tine de la 5 la 10 minute la temperatura camerei, inainte de servire.
INGHETATA PERSANA
INGREDIENTE
SALATA
1 pepene galben copt (soiul zemos, nu cel inecacios)
125g capsuni
10 frunze de menta (am uitat sa pun 🙂 )
coaja rasa si zeama de la o limeta
2-3 lingurite zahar pudra

INGHETATA PERSANA
Poti sa prepari cantitatea doar pe jumatate ca sa vezi cum iti place.
500 ml lapte integral
500 g smantana 48% (amesteci 250g mascarpone cu lapte pana la 500g)
sofran
10 galbenusuri (am avut de la gaini de curte)
130 g zahar
2 linguri apa de trandafiri (3 doar pentru cei obisnuiti cu aceasta aroma)

PREPARARE INGHETATA
1. Pune in congelator sau frigider un castron/recipient de 1.5l.
2. Intr-o cratita groasa mixezi mascarpone cu laptele (750ml) si pui la foc moale amestecand cu un tel ocazional pana incepe sa fiarba.
3. Opresi focul, pui sofranul si lasi sub capac sa infuzeze 5 minute.
4. In acest timp mixezi cu mixerul galbenusurile cu zaharul intr-un bol mare.
5. Torni peste galbenusuri laptele cu smantana fierte si mixezi un pic. Le pui la foc sa se lege cam asa cum am obtinut la parfait in poza de mai jos, o idee mai subtire iese…

6. Muta crema in castronul racit in congelator sau frigider si las-o sa se raceasca la inceput la temperatura camerei, iar cand nu mai este fierbinte, in frigider.
7. Cand s-a racit foarte bine, toarna in aparatul de facut inghetata, pune si apa de trandafiri si las-o sa lucreze.
8. Cand s-a oprit aparatul o muti intr-un recipient cu capac si o depui la congelator pana consumi.
9. Ceea ce ramane pe a doua zi, trebuie scos cu 15-20 minute (la cantitate mare) inainte de servire ca sa se mai inmoaie.

PREPARARE SALATA
1. Spala pepenele, taie-l in doua, scoate cu o lingura semintele, taie felii pe lung carora le iei usor coaja cu cutitul. Tai cuburi si le pui in bol mare.
2. Spala, scurge-le bine de apa si curata de codite capsunile. Taie-le in jumatati sau sferturi daca sunt mari. Pune-le peste pepene.
3. Adauga si frunzele de menta fasii.
4. Amesteca in bol mic zeama de lamaie, coaja rasa fin si zaharul. Rastoarna peste fructe.
5. Repartizezi in boluri salata si in mijloc pui un glob / cupa de inghetata.
Sa va fie de folos!

RETETE DE INGHETATA CARE NU FAC ACE DE GHEATA (CLICK PE IMAGINILE DE MAI JOS):




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..