Oua umplute cu pasta de ardei (light)


Ouale umplute, ca si salata de boeuf sau aperitivele cu crema de branza sunt cam nelipsite de pe mesele din zilele traditionale de sarbatoare la noi, la romani.
De data aceasta, m-am oprit la o varianta mai light de umplutura, fara maioneza, este pe baza de pasta de ardei preparata in casa (ajvar). Am vrut sa incerc si alta varianta decat cea clasica, cu ficat. Mi-a placut culoarea care a rezultat din amestecul galbenului intens al galbenusului si rosul aprins al pastei din ardei.
Oua umplute cu pasta de ardei
Oua umplute cu pasta de ardei
Live(e) it!

Oua umplute cu pasta de ardei (light)

Timp de preparare 40 minutes
Timp de gatire 14 minutes

Ingrediente

  • -5 oua medii
  • -5 linguri de Ajvar dulce (pasta de ardei)-am pus doar doua linguri pasta de ardei dulce Univer pt ca este cam sarata
  • -2 linguri de smântâna acra fermentata degresata 12%
  • -1/2 lingurita mustar
  • -1/3 legatura patrunjel-sare nu mai este nevoie daca pasta este sarata (cea de la Univer este sarata)
  • -piper
  • -bucatele de ardei rosu pentru decor

PREPARARE
1.Ouale le fierbi in coaja timp de 10 minute.
2.Le întepi la capatul rotund si le scufunzi in apa rece. Se decojesc frumos daca nu sunt foarte proaspete.
Eu le-am tinut in apa rece cam 5 minute, schimband apa dupa fiecare prime doua minute pt. ca se incalzeste. Mai bine le pui in apa cu gheata, dar nu le tii mult, 3 minute este deajuns.
Inainte invatasem ca se tin numai un minut in apa rece, apoi am citit ca 20, dar de fiecare data s-au comportat diferit, depinde cat de vechi sunt.
3.Le cureti de coaja si pielita si le tai în doua pe lungime.
4.Scoti galbenusurile si zdrobesti cu furculita, amesteci omogen cu pasta de ardei, smântâna si mustarul.
5.Speli patrunjelul, il zvânti bine de apa si toci frunzele marunt. Amesteci cu pasta si condimentezi cu sare si piper.
6.Pui amestecul într-o punga de sprituit, daca vrei cu vârful în forma de stea si umpli ouale în mod egal. Eu n-am astfel de dui suficient de mare.
7.Asezi ouale pe un platou si ornezi ca in fotografii, sau presari daca vrei cu patrunjel tocat si cu bucatele de ardei rosu si le asezi pe un pat de salata verde.
Liv(e) it !
ALTE RETETE:

Ouă umplute cu avocado si cremă de branză

oua umplute cu avocado si crema de branza

Foi cu spanac si crema de branza si ciuperci

[insert page=’foi-cu-spanac-si-crema-de-branza-si-ciupercii’ display=’post-thumbnail’

Clătite cu spanac și diverse umpluturi

[insert page=’clatite-cu-spanac-si-diverse-umpluturi’ display=’post-thumbnail’

  • Ce platou apetisant …

    Diana 13/02/2014 10:25 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..