Rețeta de iaurt de casă simplu

Când ajung la casa de la țară cumpăr lapte mai mult, special 1 litru ca să îl transform în iaurt de casă. În lipsa laptelui integral cumpărați pe cel mai gras din super-market.
Ar fi bine să aveți un vas ceramic, o carafa ceva. Eu am vasul de sarmale cu răsuflătoare, ideal pentru închegare.

Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 5 minutes
Portii 9 portii

Ingrediente

  • 1 litru de lapte integral
  • 250 g iaurt gras grecesc sau de 3.5%

1. Încălzește laptele pe foc daca l-ai adus deja fiert sau fierbe-l și lasă-l să se răcească pe jumătate, să fie cam la 40 de grade, călduț doar cam ca apa de la dus, încearcă cu degetul.
Laptele pasteurizat din comerț nu este necesar să îl clocotești.
2. Am răsturnat în lapte iaurtul și am amestecat cu un tel pară (sau mixerul) pentru omogenizare. Dacă ai balconul închis, scoate vasul să îl bata soarele, sau la fel dacă e vară și balconul deschis.
În alt anotimp, poți să îl ții în bucătărie într-un loc călduț.
3. Se ține cam 24 de ore după care îl verifici dacă a închegat.

Apoi poate fi transferat în borcănele și depozitat în frigider.
Aceasta este cea mai simplă rețetă din blog și alor mei le este de folos văd. Sper ca si ție !
Liv(e) it !

ALTE REȚETE DELICIOASE CU IAURT:

sos tzatziki

Pui marinat cu iaurt de casă şi lămâie

pui-cu-sos-din-iaurt-si-lamaie

Dressing”Ranch” cu iaurt pentru salata

Ranch - Dressing pentru salata cu iaurt

Tort cu iaurt si căpşuni, diete delicioase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..