Am gatit mazarea in diverse variante, dar niciodata combinata cu ciuperci. Mancarea scazuta de mazare cu ciuperci este un fel de mancare de post absolut delicios si se face foarte repede, atunci cand mazarea este congelata. Ciupercile pot fi galbiori sau alte ciuperci pe care le aveti in casa. Insist sa gatiti cu praz, nu cu ceapa, prazul ii da o savoare aparte.
Mancare scazuta de mazare cu ciuperci
Ingrediente
- 2 linguri ulei (sau unt)
- 1 praz ca cel din supermarket de mare
- 2 catei de usturoi mari
- 1 ardei rosu cubulete
- 500 g mazare congelata sau proaspata
- 400-500 g ciuperci galbiori sau alte ciuperci
- 8-10 rosii cherry sau bulion 2 linguri
- sare, piper proaspat macinat
- 1 legatura de patrunjel (marar, cimbru)
PREPARARE Mancare scazuta de mazare cu ciuperci
1. Am incins la foc moderat uleiul. Am taiat din praz partea alba si inceputul frunzelor. L-am spalat si i-am taiat mustatile. Am taiat o treime, cea cu frunzele, am taiat rondele si pe astea le-am spalat in sita pentru ca mai tot timpul se strange nisip acolo. Am taiat rondele si partea cealalta alba (2/3) si le-am pus in tigaie pe toate. L-am sotat tot prazul rondele pana a devenit sticlos, timp de vreo 4-5 minute.
2. Am spalat si taiat bucati mai mici ciupercile si le-am sotat cu prazul pana a cam scazut sucul de la ciuperci, probabil vreo 5 minute, amestecand din cand in cand.
5. Am incalzit o cana cu apa, am pus in tigaie peste praz si ciuperci mazarea, am stins cu cana cu apa calda, am adaugat sare si piper proaspat macinat. In cazul in care folosesti cimbru, il poti adauga acum. Le-am gatit cam 10 minute, am incercat mazarea sa fie facuta si sos sa fie doar putin. Aici depinde de iuteala focului.
6. Am adaugat bulionul (sau rosiile taiate) si le-am gatit vreo 3-4 minute pana a cam scazut sosul de tot.
7. Patrunjelul spalat si tocat marunt se adauga la sfarsit.
Se mananca calda, ne-a placut foarte mult.
Liv(e) it!
SURSA RETETEI: click aici
Alte mancaruri de post cu gust bun:
Praz cu masline, reteta de la 1938 >>> reteta aici
Mancare rapida cu mazare, morcovi si cumin >>> reteta aici
Supa crema de linte rosie, aromata >>> reteta aici
salut, cat bulion se adauga , cu aprox macar? si cimbrul se adauga la sfarsit sau ? multumesc
2 linguri fara varf mare – bulion;
cimbrul se adauga odata cu apa;