Rapid de preparat la rece, absolut delicioasă și aspectuoasă este această cremă din căpșuni cu mascarpone. Noi am mâncat-o împreună cu un glob de înghețată, dar poți să o montezi în prăjituri și torturi aplicată deasupra, de preferință. Când se pune între blaturi frișca, de obicei, este absorbită și când vei tăia prăjitura nu se vor mai citi bine straturile colorate. Totuși este ok și inte foi dacă ție așa îți trebuie.
Ingrediente
- 200 g căpșuni (piure)
- 80-90 g zahăr pudră
- 1 plic cu zahăr vanilat
- 250 g mascarpone
- 200 g smântână pentru frișcă neindulcită
PREPARARE
Pregătește un blender sau un robot cu cuțitele elice de pasat, sau mixer tăietor manual cu braț.
Mai trebuie un mixer pentru bătut frișca și o paletă din silicon.
1. Căpșunile le speli în sita cu orificii mari (cea pentru paste), le cureți de codițe și le pui în blender împreună cu zahărul vanilat și 80-90 g zahăr pudră.
2. Adaugi mascarpone și mai dai doar câteva impulsuri și lași în așteptare compoziția.
3. Cu mixerul bate corect smântână pentru frișcă, dar nu prea mult, ca să nu se taie. Suprabaterea o transforma în unt cu apă. În cazul în care smântână este îndulcită deja, se reduce la jumătate zahărul pudră menționat. Smântâna, înainte de a o bate o ții 10-15 minute la congelator, dar mai bine citește >>> CLICK AICI cum să bati frișca din smântână naturală fară ca să se taie.
4. Doar la nevoie poți să adaugi întăritor, să ai totuși la îndemăna decât să arunci compoziția.
Nu recomand frișca vegetală, desi se întărește mai frumos, din cauza diferenței de gust și calitate a vieții pe care … nu ți-o oferă.
5. Rastoni compoziția cu căpșuni în frișcă și le omogenizezi manual cu telul pară. Se ține în frigider.
6. Se aplică cu poșul și un dui stelat, sau de orice formă vrei.
Liv-e it!
ALTE REȚETE DELICIOASE CU CĂPȘUNI:
Miniecleruri homemade cu friscă si căpsuni
Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca
Prajitura cu lamaie, capsuni si ciocolata