Foi cu spanac si crema de branza cu ciuperci



Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi
Sursa retetei: Culorile din farfurie.

Foi cu spanac si crema de branza

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 1 hour 50 minutes
Portii 14 portii

Ingrediente

Pentru blatul verde

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei (50 ml / g)
  • 3 linguri smantana (120 g)
  • 6 linguri cu faina ( 150 g)
  • 3 lingurite cu praf de copt (optional)
  • 6 linguri cu spanac tocat (190 g)
  • 1/2 lingurita de sare sau dupa gust

Umplutura de branza cu ciuperci

  • 250 g crema de branza cu verdeata
  • 100 g branza de capra sau Feta
  • 3 linguri cu smantana (120 g)
  • 400 g ciuperci (din conserva pot fi)
  • marar 1 legatura
  • 5 g gelatina optional (branza sa nu fie apoasa)

Dimensiuni tava: 28×40 cm

PREPARARE Foi cu spanac si crema de branza si ciuperci
PREPARARE BLAT CU SPANAC
Spanacul daca este congelat se dezgheata cu o seara inainte de ziua prepararii. Spanacul daca este proaspat, se va opari 2 minute in apa clocotita (cu focul oprit) si apoi scurs bine.
1. Protejeaza cu hartie de copt tava si regleaza deocamdata la foc minim cuptorul.
2. Bate spuma tare albusurile de ou.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi
3. Spanacul, smantana, uleiul si sarea se amesteca in robotul care are functia de maruntare.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi
4. Adauga faina. Omogenizeaza. Rastoarna apoi mixtura in albusuri si amesteca cu miscari de jos in sus cu telul para.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi
5. Regleaza cuptorul la 180 de grade, toarna in tava amestecul, niveleaza si coace-l timp de 20 de minute la cuptor electric sau 30 de minute la cuptoarele mai vechi care usi care nu se inchid etans. Nu trebuie sa se rumeneasca. Dupa coacere se scoate foaia cu hartie cu blatul pe un gratar si se lasa la racit. Dupa racire se taie in 3 parti pe latura lunga, obtinand 3 foi dreptunghiulare.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi

PREPARARE CREMA CU CIUPERCI SI BRANZA
1. Se pot folosi ciuperci conservate, sau proaspete. Ciupercile le vei taia cuburi, apoi trebuiesc sotate in unt timp de 4-5 minute.
2. Se rade branza, se taie marunt mararul si se amesteca toate ingredientele. In cazul in care compozitia este apoasa, trebuie legata cu gelatina care va fi dizolvata conform instructiunilor de pe plic, amestecand in continuare la robot saau manual.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi

ASAMBLARE Foi cu spanac si crema de branza si ciuperci
Straturi:
1/3 foaie cu spanac
1/2 crema
1/3 foaie cu spanac
1/2 crema
1/3 foaie cu spanac
Liv(e) it!

ALTE PREPARATE CU SPANAC:

tort-aperitiv-cu-foi-cu-spanac-si-creme-din-branzeturi

Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi

clatite-cu-spanac-si-diverse-umpluturi
Clatite cu spanac si diverse umpluturi

aperitiv-cu-crema-de-branza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..