Este un preparat rapid de asamblat pentru mesele frugale sau zile de sarbatoare.
Timp de preparare 30 minutes
Portii 7
Ingrediente
- 1 conopida medie-cca 700 g
- 3-4 fire ceapa verde
- 2 linguri-smantana degresata
- piper proaspat macinat
PENTRU MAIONEZA
- 4 galbenusuri de ou
- 200 ml ulei zeama de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingura mustar
- sare fina - 1 praf
PREPARARE
1. Conopida am spalat-o sub jet de apa rece, am curatat partile afectate si am desfacut-o in buchete mici. In sita de spaghete am spalat buchetele si am scurs bine de apa.
2. Am spalat si taiat ceapa verde marunt si amestecat cu conopida. 1/3 din ceapa maruntata, am oprit pentru decor.
PREPARARE MAIONEZA
Maioneza am preparat-o dupa metoda de [CLICK AICI], adica:
1. Cu minim doua ore inainte, scoti din frigider, ca sa ajunga la temperatura camerei, absolut toate ingredientele pentru maioneza. Daca un ingredient este rece, se taie maioneza.
2. Cu exceptia uleiului, pui totul in robot, dai drumul la viteza redusa si apoi imediat mare si adaugi ulei in fir subtire (la mine este prevazut capacul cu orificiu care dozeaza uleiul).
3. Se poate desigur si cu mixerul dar este mult mai incomod. Pe vremuri cand nu existau roboti se freca, cu rabdare, cu dosul lingurei din lemn.
ASAMBLARE
1. Am amestecat maioneza, cu sarea, piperul si smantana, formand sosul.
2. In vasul de servit am depus legumele si deasupra am turnat sosul.
Liv(e) it !
SALATA DE UNTISOR CU AVOCADO:
Sos tzatziki cu iaurt, castraveti si usturoi
GUACAMOLE, SALATA CU AVOCADO SI CEAPA
Salată cu năut, rosii cherry, ardei si rodie