Ciuperci pleurotus cu usturoi, trase la tigaie

Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi

Ciupercile pleurotus sunt considerate „carne vegetală” datorita consistenței, structurii și multitudinii de vitamine din conținutul lor. Se prepara in multe feluri: pe baza de fierbere, prajite, coapte la cuptor sau poti sa le inabusesti in sos, acestea fiind consumate pentru aroma lor si pentru consistenta.
Ciupercile pleurotus ostreatus mai sunt numite: Burete de fag, Pastrav de fag, Pastrav negru sau Pastravul cerului si cresc pe butuci de copac, cel mai adesea de fag, si se gasesc in peste 300 de variante raspandite in intreaga lume. Japonezii le pretuiesc in mod deosebit pentru ca sunt considerate superioare altor grupe de ciuperci.

Au si rol medical, proprietati terapeutice de preventie pentru beneficiile sale in controlul cardiovascular, al colesterolului, sunt anti-tumorale, anti-inflamatoare si un interesant substitut natural pentru antibiotic. Este singura vegetala comestibila care contine vitamina D.
Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi

Ciuperci pleurotus cu usturoi, trase la tigaie

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 12 minutes

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 linguri mari de ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi, curățați și tăiați felii
  • 1 lingurita sau 2 rămurele de cimbru proaspăt sau uscat
  • 1/2 legatura de pătrunjel
  • sare (de mare)
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • 1/2 lămâie

Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi
MOD DE PREPARARE
1. Pune la incins la foc mediu o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline.
2. Trece ciupercile pe sub jetul de apa rece si scutura-le.
3. Taie-le fasii cam de 1.5 cm si pune-le in tigaia larga la prajit dand focul mai iute. Timp de vreo 4 minute amesteci sporadic in ele.
Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi
4. Curata usturoiul si feliaza-l, nu pe lung, ci rondele. Adauga-l in tigaie, moment din care le vei mai praji cam 6 minute, sau pana se auresc un pic pe o parte macar.
5. Dupa usturoi, presari imediat o lingurita de cimbru (la ochi), cateva rajnite de piper proaspat macinat, sare cam 1/4 lingurita (gusti !).
6. Taie patrunjelul si adauga-l spre final. Eu aici am avut congelat.
Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi
Serveste-le fiecaruia cu lamaie alaturi, sa stropeasca dupa bunul plac cu zeama. Se mai mananca si cu paine prajita.
Este un fel de mancare foarte rapid si usor de facut, foarte gustos si satios.
Liv(e) it!

Sursa textului retetei (ingrediente si mod de preparare): www.ioneltarnoveski.ro
Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..