Ciuperci pleurotus cu usturoi, trase la tigaie

Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi

Ciupercile pleurotus sunt considerate „carne vegetală” datorită consistenței, structurii și multitudinii de vitamine din conținutul lor. Se prepară în multe feluri: pe bază de fierbere, prăjite, coapte la cuptor sau poți sa le înabusesti în sos, acestea fiind consumate pentru aroma lor si pentru consistența.
Ciupercile pleurotus ostreatus mai sunt numite: Burete de fag, Păstrav de fag, Păstrav negru sau Păstravul cerului si cresc pe butuci de copac, cel mai adesea de fag, si se găsesc în peste 300 de variante răspandite în întreaga lume. Japonezii le prețuiesc în mod deosebit pentru că sunt considerate superioare altor grupe de ciuperci.

Au si rol medical, proprietăti terapeutice de preventie pentru beneficiile sale în controlul cardiovascular, al colesterolului, sunt anti-tumorale, anti-inflamatoare şi un înteresant substitut natural pentru antibiotic. Este singura vegetală comestibilă care conține vitamina D.
Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi

Ciuperci pleurotus cu usturoi, trase la tigaie

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 12 minutes

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 linguri mari de ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi, curățați și tăiați felii
  • 1 lingurita sau 2 rămurele de cimbru proaspăt sau uscat
  • 1 sau 2 legaturi de pătrunjel (marimea !)
  • sare (de mare)
  • piper negru proaspăt măcinat
  • zeama de la 1/2 lămâie

Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi
MOD DE PREPARARE
1. Pune la încins la foc mediu o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline.
2. Trece ciupercile pe sub jetul de apa rece si scutură-le.
3. Taie pe lung fâsii cam de 1.5 cm lătime si pune-le în tigaia largă la prăjit dând focul mai iute. Timp de vreo 4 minute amesteci sporadic în ele.
Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi
4. Curătă usturoiul si feliază-l, nu pe lung, ci rondele. Adaugă-l în tigaie, moment din care le vei mai prăji cam 6 minute, sau pana se auresc un pic pe o parte măcar.
5. Dupa usturoi, presari imediat o linguriţă de cimbru (la ochi), cateva raşnite de piper proaspăt măcinat, sare cam 1/4 linguriţă (gusti !).
6. Taie pătrunjelul şi adaugă-l spre final împreună cu zeama de lămaie. Eu aici am avut congelat.
Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi
Serveste-le fiecăruia cu lămaie alaturi, în cazul în care vor să stropească în plus, dupa bunul plac, cu zeama. Se mai manancă şi cu paine prajită sau mamaliguţă (click AICI pentru retetă).
Este un fel de mancare foarte rapid şi usor de făcut, foarte gustos şi săţios.
Liv(e) it!

Sursa textului retetei (ingrediente si mod de preparare): www.ioneltarnoveski.ro
Ciuperci pleurotus trase la tigaie, cu usturoi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..