Ne-au prins tare bine aceste briose aperitiv cu pui, ardei si praz, pentru ca voiam sa mai variem micul dejun mereu acelasi, au putut fi luate si la serviciu si poate in cazul tau, pentru pachetelul copiilor pentru scoala. Usor de facut, o gospodina experimentata se va descurca rapid cu prepararea lor. Ceea ce ramane pentru a doua zi poti sa incalzesti la microunde si daca nu ai, eu le incalzesc mai repede decat la cuptor sub cupola, adica pun briosele in tigaia teflonata tip gratar si le acopar cu un vas ceramic de cuptor pus cu gura in jos ca o cupola. Poate fi si un castron sau o strachina.
Aceste briose te scot din incurcatura si la mesele festive, aniversari, party deoarece le poti gati cu o zi inainte si le tii la rece acoperite cu folie alimentara.
Intreaga colectie de retete cu aperitive pentru sarbatori si mesele de duminica in familie, le gasesti dand clic AICI.
Ingrediente
- 2 oua
- 50 g unt topit
- 200 ml lapte
- 200 g faina
- praf de copt
- 100 g pastrama de pui (mezeluri)
- 1 ardei capia sau rosu gras
- 1 mana de praz taiat cubulete (ceapa verde, etc.)
- 50 g cascaval, parmezan
- sare
1. Pregateste tava de briose cu cupe de silicon in cavitati.
2. Topeste untul intr-un ibric la foc mic si lasa-l in asteptare fara foc, desigur. Taie cubulete pastrama de pui, prazul (sau ceapa verde ori ceapa veche), cascavalul si ardeiul.
3. Da drumul la cuptor la 180 de grade, treapta 4.5 la aragaz clasic.
4. Separa in 2 castroane cu pereti inalti cele doua oua. Bate cu mixerul albusurile tare, bezea, cu un praf de sare.
5. Galbenusurile le mixezi cu untul lichid care intre timp s-a racit.
6. Adaugi laptele si mixezi un pic.
7. Faina si praful de copt le incorporezi cu mixerul in transe, vreo 3, mai intai cu mixerul nepornit, ca sa nu zboare faina si dupa ce s-a umezit, cu mixerul pornit.
8. Adaugi ingredientele tocate si albusurile batute, amestecand cu un tel para manual, de jos in sus. Daca te grabesti, tot la mixer faci operatiunea pentru ca ai pus praf de copt si oricum va creste. Poti chiar sa nu mai bati separat albusurile daca e zor mare si le pui intregi de la inceput.
9. Le introduci in cuptorul preincalzit si le coci 30-35 de minute, dupa cat de viteaz este cuptorul tau.
Liv(e) it!
Iti mai recomand pentru pachetelul de la scoala ori serviciu, aceste trigoane cu carne facute cu foi din comert (clic pentru reteta).