Majoritatea dintre voi stiti sa il gatiti, nu mi-a ramas decat sa dau sfaturi pentru incepatori. Pentru mine, alegerea carnii este foarte simpla deoarece ne aprovizionam de la o macelarie arabeasca unde ofera serviciul complet, feliaza carnea si o bat in fata ta. Carnea este superioara, fara tendoane si o numesc ei “capac”. Daca trebuie sa te descurci singur/a la acest pas, alegi sa cumperi pulpa de vitel. Portia recomandata de carne la o masa este cam de 125 g.
Ingrediente
Pentru SNITEL
- 250-300 g pulpa de vitel
- sare, piper macinat proaspat
- 1 ou
- faina
- pesmet
- ulei + putin unt
Pentru CARTOFII NATUR
- 400 g cartofi albi
- sare, piper
- patrunjel sau marar
- 1 cub de unt
PREPARARE Snitel pane din vitel – snitel vienez
1. Speli carnea si o scurgi de apa.
2. O feliezi cam de 1.5 cm grosime, perpendicular pe fibra. Daca este cazul, cureti tendoanele. Cu un cutit bine ascutit mai dai in doua felia fara sa o strapungi pana la capat, astfel ca atunci cand o desfasori si-a dublat suprafata. Ca sa tai usor, tii cu palma stanga presata felia de carne si cu dreapta, lama cutitului este deci orizontala despici, dar nu pana in capat, asa cum am mai spus, scopul este sa isi dubleze marimea. Sper ca m-am facut inteleasa.
3. Pui felia desfasurata intr-o punga groasa si o bati cu ciocanul. Presari sare si piper pe ambele fete.
4. In doua farfurii intinse pui faina intr-una si pesmet in cealalta. Intr-o farfurie ceva mai adanca bati oul. Sarea si piperul in loc sa le pui pe carne, poti sa le pui in ou, daca ti-e mai usor.
5. Pui la incins intr-o tigaie potrivita ca marime, 1 lingura de unt si ulei mai mult. Poti sa prajesti pe rand, nu trebuie sa ii inghesui.
6. Dai carnea prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet, tinand-o cu degetele de o margine.
7. Focul daca a fost iute pentru incalzire, il dai acum la moderat. Repede se prajeste pe o parte, intr-un minut, maxim doua. Cu un cleste intorci snitelul si il mai prajesti un minut si pe cealalta parte. Scoti la scurs de ulei pe un prosop de hartie gros.
PREPARARE garnitura de cartofi natur
1. Cartofii sunt mai buni fierti in coaja. Pentru fiert, se aleg cartofi albi mici. Dureaza 25-35 de minute, depinde de marimea lor.
2. Ii cureti calzi (fierbinti), tinandu-i intr-un prosop curat.
3. Se taie cuburi, se sareaza si presari piper si verdeata spalata si tocata marunt.
4. Se servesc cu un cubulet (o aschie) de unt chiar inainte de a fi mancati, cu conditia sa fie inca fiebinti si untul sa se topeasca.
Liv(e) it!