Foi cu spanac si crema de branza si ciuperci

Retete pentru Craciun si Revelion (Anul Nou), Retete de sarbatori
Foi cu spanac si crema de branza este un aperitiv nu doar decorativ ci si foarte gustos. Eu sunt o mare iubitoare de branza, m-a incantat aceasta combinatie. Cu siguranta veti putea pacali fara probleme copiii sa manance un pic de spanac, in cazul in care nu agreeaza de regula spanacul.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi
Sursa inspiratiei a fost blogul Culorile din farfurie.

Foi cu spanac si crema de branza

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 1 hour 50 minutes
Portii 14 portii

Ingrediente

Pentru blatul verde

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei (50 ml / g)
  • 3 linguri smantana (120 g)
  • 6 linguri cu faina ( 150 g)
  • 3 lingurite cu praf de copt (optional)
  • 6 linguri cu spanac tocat (190 g)
  • 1/2 lingurita de sare sau dupa gust

Umplutura de branza cu ciuperci

  • 250 g crema de branza cu verdeata
  • 100 g branza de capra sau Feta
  • 3 linguri cu smantana (120 g)
  • 400 g ciuperci (din conserva pot fi)
  • marar 1 legatura
  • 5 g gelatina optional (branza sa nu fie apoasa)

Tava sa fie rectangulara cam de 28×40 cm (calculati suprafata si adaptati tava voastra limitand cu hartie de copt indoita, daca este cazul, importanta e suprafata sa fie pe aproape)

PREPARARE Foi cu spanac si crema de branza si ciuperci
PREPARARE BLAT CU SPANAC

De seara am pus la dezghetat ghemotoacele de spanac congelat, in sezon se va prepara cu spanac proaspat oparit 2 minute si scurs bine.
1. Protejeaza cu hartie de copt tava si regleaza deocamdata la foc minim cuptorul.
2. Bate spuma tare albusurile cu un praf de sare intr-un castron larg si cu pereti inalti.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi
3. In cuva robotului cu cutitele curbate ca o elice bate galbenusurile, cu ceva sare, uleiul, spanacul tocat si smantana.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi
4. Adauga faina. Omogenizeaza cu robotul. Rastoarna apoi mixtura in albusuri si amesteca cu miscari de jos in sus cu telul para.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi
5. Regleaza cuptorul la 180 de grade, toarna in tava amestecul, niveleaza si coace timp de 20 de minute la cuptor electric modern sau 30 de minute la cuptoarele vechi cu usi care nu inchid etans. Nu trebuie sa se rumeneasca, este suficient, ca sa ramana verde. Dupa coacere se scoate foaia cu hartie cu tot pe un gratar si se lasa la racit. Dupa racire se da in 3 pe latura lunga, obtinand 3 foi dreptunghiulare.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi

PREPARARE CREMA CU CIUPERCI SI BRANZA
1. Cu ciuperci din conserva merge mai repede, eu am taiat cuburi si sotat in unt ciupercile proapete pe care le-am avut.
2. Razi branza, tai marunt mararul si amesteci toate ingredientele. N-am pus gelatina pentru ca nu era apoasa consistenta. Marturisesc ca pentru a salva timp le-am amestecat la robot.
Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi

ASAMBLARE Foi cu spanac si crema de branza si ciuperci
Straturi de jos in sus:
1/3 foaie cu spanac
1/2 crema
1/3 foaie cu spanac
1/2 crema
1/3 foaie cu spanac
Liv(e) it!

ALTE APERITIVE DE FOLOS

tort-aperitiv-cu-foi-cu-spanac-si-creme-din-branzeturi

Tort-aperitiv-cu-creme-din-branzeturi
clatite-cu-spanac-si-diverse-umpluturi
Clatite cu spanac si diverse umpluturi
aperitiv-cu-crema-de-branza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..