Tocănița de ciuperci (de post) scăzută

Mancata cu mamaliguta sau piure, chiar si cu orez gatit la abur este o mancare foarte gustoasa care tine si de foame deoarece ciupercile se aseamana cu carnea. Se prepara usor si repede, va las si reteta de mamaliguta pripita >>> click aici pentru reteta de mamaliga.
Tocănița de ciuperci (de post) scăzută

Tocănița de ciuperci (de post) scăzută

Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 40 minutes
Portii 6 portii

Ingrediente

Partea 1 - preparare ciuperci

  • 300 g ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • sare, piper macinat
  • 2 linguri cu ulei

Partea 2 - sosul

  • 1 ardei rosu (100 - 150 g) sau capia
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgr boia de ardei
  • 1 lingura rasa pasta de rosii
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita cu otet (balsamic de preferinta)
  • sare
  • 1 - 2 linguri cu ulei

Tocănița de ciuperci (de post) scăzută

PREPARARE Tocănița de ciuperci (de post) scăzută
1. Am incalzit la foc mic o tigaie cu 2 linguri de ulei. In acest timp am spalat ciupercile in sita de spaghete si le-am taiat cuburi mari cam de 1,5 – 2 cm. Am pus ciupercile la sotat in ulei, am marit flacara.
2. Am curatat usturoiul, l-am zdrobit cu latul lamei cutitului si tocat si l-am pus in ciuperci. Am condimentat (pasul 1 din ingrediente).
3. Am spalat si tocat patrunjelul si l-am adaugat peste ciuperci.
Le-am sotat pana a scazut aproape de tot sosul, vreo 7-10 minute la foc mediu spre mare. Ar fi bine sa mai ramana un pic din sos, eu le-am scazut cam mult. Le-am golit intr-o farfurie mare adanca (castron, ceva …)
Tocănița de ciuperci (de post) scăzută
1. Mai departe am pus in tigaia goala 1 sau 2 linguri de ulei la foc mic. Am curatat repede ceapa, am spalat-o, am taiat-o cubulete si am pus-o in tigaie marind flacara la mediu spre mare si amestecand ocazional ca sa nu se arda ceapa.
2. Am spalat, curatat de cotor ardeiul si taiat cubulete. De asemenea usturoiul. Le-am pus peste ceapa impreuna cu boiaua si am sotat. Am stins cu otetul.
Tocănița de ciuperci (de post) scăzută
3. Am pus pasta de rosii si am adaugat 300 ml ( 1+1/2 cana) apa fierbinte si am dezlegat pasta de rosii. Am pus 1/2 lingurita de sare.
4. Dupa 5 minute am rasturnat ciupercile in sos si le-am mai gatit 5 minute toate. Am gustat si dres de sare. Sosul a mai scazut fata de imagine. Fotografia este cu 300 ml apa.
Tocănița de ciuperci (de post) scăzută
Am gatit rapid o mamaliguta si a fost o combinatie delicioasa.
Liv(e) it!
Tocănița de ciuperci (de post) scăzută

Va mai las retete gustoase de tocanite: Tocana nationala cu mamaliguta – reteta din vechime >>> reteta
Tocana nationala
Tocana secuiasca cu sos din smantana >>> reteta
Tocana secuiasca cu sos de smantana si mamaliguta
Tocanita din rasol de vita, cu vin rosu-Gordon Ramsay >>> reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..