Biscuiti cu gust de pizza (crackers)

Aceasta varianta de biscuiti cu gust de pizza pot fi facuti si de post daca nu puneti parmezan.
Cine nu iubeste pizza? Si cand regasim aromele si ceva din gust si in ronțănele, cu atat mai bine. Se consuma cu mare placere langa o bere cu sau fara alcool, un vin bun si am sa va surprind sa va spun ca participa la reteta de Salata “Pizza” (inspirata din ingredientele de pizza cu sos pesto – click pentru reteta), este cea mai buna si complexa salata mancata in ultimii ani.
Trebuie sa va amintesc, biscuitii de casa sunt fara afanatori si cand nu sunt facuti cu mult unt, riscul este foarte mare sa se intareasca peste masura, devenind excesiv de crocanti, de aceea va rog sa nu exagerati cu coptul, ei se vor mai intari dupa racire.
Daca puneti parmezan, se va reduce sarea. Noua ne-au placut cu ketchup picant.
Biscuiti cu gust de pizza (crackers)

Biscuiti cu gust de pizza (crackers)

Timp de preparare 25 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp de odihna 30 minutes
Timp total 40 minutes
Portii 50 biscuiti 3x3 cm

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 50 g pesmet
  • 150 g parmezan (in post inlocuit cu 1 lg cu varf de faina)
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 3 linguri ketchup (picant optional)
  • 100 ml apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita cu varf de oregano
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • sare si piper macinat

Biscuiti cu gust de pizza (crackers)

PREPARARE Biscuiti cu gust de pizza (crackers)
1. Ingredientele uscate se pun intr-un castron si cele umede se amesteca in altul.
Biscuiti cu gust de pizza (crackers)
2. La inceput cu o lingura sau spatula sau chiar cu telul para se amesteca turnand cate putin din amestecul cu faina amestecand rotit. Cand s-a inchegat bine, se continua un framantat cu mana pana la incorporare, adunand de pe peretii castronului aluatul. Se va forma o bila umeda, nelipicioasa, pe care o puneti intr-o punga sau o infoliati si se va tine la frigider pentru 30 de minute la odihna.
Biscuiti cu gust de pizza (crackers)
4. Mai departe am infainat blatul de lucru si am intins o foaie groasa de vreo 3 mm. Am taiat cu rola de pizza in patrate. Puteti taia triunghiuri, la fel de bine, sau sticks-uri.
Biscuiti cu gust de pizza (crackers)
5. Coptul dureaza cam 15-20 de minute. La cuptoarele moderne poate sa dureze numai 12 minute. Daca taiati o parte stick-suri, trebuie sa le scoateti mai repede decat patratelele pentru ca se coc mai repede. Depinde aici si de grosimea foii de aluat. Trebuie sa va mai reamintesc, biscuitii de casa sunt fara afanatori si cand nu sunt facuti cu mult unt, riscul este foarte mare sa se intareasca peste masura, devenind excesiv de crocanti, de aceea va rog sa nu exagerati cu coptul, ei se vor mai intari dupa racire.
Liv(e) it!
Biscuiti cu gust de pizza (crackers)

Pe o idee asemanatoare sunt facute Pateuri cu branza condimentata Aperifrais >>> reteta aici

Sau ” target=”_blank” rel=”noopener”>Saleuri cu branza, unt si cascaval >>> reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..